Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Adana'dan Suriye'ye 4 TIR un gönderildi.
D-400 karayolu üzerinde bulunan Mobak Un Fabrikası'ndan Suriye'ye 100 ton un gönderildi. 4 TIR'dan oluşa un konvoyu, Hatay'ın Cilvegözü sınır kapısından Suriye'ye götürülecek. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Cemalettin Lafçı, Cansuyu Derneği'nin, 'Sizi gerçek muhtaçlara ulaştırır' sloganıyla büyün Türkiye ve dünyanın bir çok bölgesinde ihtiyaç sahiplerine ulaşan, maddi ve manevi her şekilde destek olmayı ilke edinen bir yardım kuruluşu olduğunu söyledi. Amaçlarının; afet, savaş, terör gibi olağanüstü ve olağan zamanlarda yurt içinde ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmak olduğunu ifade eden Lafçı, "Dernek olarak Suriye'de acı çeken ve büyük bir katliama uğrayan kardeş Suriye halkı için yardımlara devam ediyoruz. Bugün de 4 TIR'dan oluşan un konvoyumuzu Suriye'ye gönderiyoruz. 2011 yılının Mart ayında Suriye'de başlayan kanlı olaylar bitmek bilmiyor. İnsanlık dışı uygulamalara bütün dünya şahit olmaktadır. Kardeş Suriye halkı büyük bir katliama uğramaktadır. Mazlum kardeşlerimiz için derneğimiz daha öncede olduğu gibi bugünde hassasiyetle çalışmaktadır"
"Cansuyu Derneği'nin iç savaş öncesi olduğu gibi bugün de Suriye halkının yanındadır" diyen Cemalettin Lafçı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Mazluma dini sorulmaz. Biz, Suriye'nin büyük katliamlara uğrayan mazlumlarına hayırsever Anadolu halkının selamını ve yardımlarını ulaştırmak için yola çıkmış bulunuyoruz. Bu yardımlar tamamen halkımızın bağışları ile alınmış olup Anadolu halkının zor günler yaşayan Suriyeli kardeşlerine hediyesidir. Adana'dan yola çıkan 4 TIR dolusu un ile Suriye içlerine gidilerek dağıtım yapılacaktır."
(ERN-AKL-Y)

09.02.2013 11:53:25 TSI

Editör: Wan Haber