Adana'da yasa dışı telefon dinleme iddiaları ile ilgili aralarında Emniyet Müdür eski Yardımcısı İsmail B. ile Şube Müdürü Ertuğrul Y.'nin de bulunduğu 8 polis, evlerinde arama yapılarak gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında Emniyet Müdür Yardımcısı Halil D. de gözaltına alındı. Böylece gözaltına alınan polis sayısı 9'a yükseldi. 

9 POLİS GÖZALTINDA

Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu sabah 17 Aralık operasyonundan sonra İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı'ndan Sosyal Hizmetlerden ve Polisevi'nden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı'na atanan ve daha sonra buradan da Kemal Serhatlı Polis Meslek Yüksek Okulu'na Öğretmen Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilen eski Emniyet Müdürü Yardımcısı İsmail B. ile İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden Hassa Noktaları Korumalar Şube Müdürlüğü'ne atanan Ertuğrul Y. ile 1 komiser ve 5 polis memurunun evine baskın yaptı.

GÖZALTINA ALINAN POLİSLERDEN BİRİ KADIN

Bu polisler, gözaltına alınırken evlerinde de arama yapıldı. Operasyon kapsamında Emniyet Müdür Yardımcısı Halil D. de gözaltına alındı. Gözaltına alınan polis memurlarından birinin de kadın olduğu belirtildi.

17 Aralık operasyonu ardından Kaçakçılıktan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinden Güvenlikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı'na atanan Halil D., daha sonra Adana'daki Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu'na Öğretmen Müdür Yardımcısı olarak atanmıştı.

VALİ COŞ DA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE

Operasyonu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Doğan'ın yürüttüğü, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un da birkaç kez Adana Emniyet Müdürlüğü'ne giriş çıkış yaptığı ileri sürüldü.

Gözaltına alınan emniyet mensupları Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından getirildiği Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

GAZETELERDE ÇIKAN HABERLER İHBAR KABUL EDİLDİ

Yasa dışı dinlemelere yönelik gazetelerde çıkan haberlerin ihbar kabul edildiği ve dinlenen bazı kişilerin şikayetleri üzerine çalışmanın yürütüldüğü öğrenildi. 

GEZİ PARKI EYLEMLERİ SIRASINDA "MAAŞINI BEN VERİYORUM" DİYALOĞU

Gözaltına alınan eski Emniyet Müdürü Yardımcısı İsmail B., Gezi Parkı eylemleri sırasında kulağına gelen taşla yaralanmış, ayrıca bir protestocunun 'Siz bizim vergilerimizle maaş alıyorsunuz" demesi üzerine "Benim maaşımdan senin payına 50 lira" diyerek cebinden çıkardığı 50 lirayı eylemci gence uzatmıştı.

"CASUSLUK SORUŞTURMASI"

Suriye'ye 19 Ocak'ta giden MİT'e ait TIR'ların Adana'da aranması 'Paralel yapının' organizasyonu olarak değerlendirilirken, kapatılan özel yetkili mahkeme savcıları ile bazı jandarma subayları kısa sürede başka görevlere ve illere atanmış, bu aramanın yapılması ile ilgili olarak da 'casusluk soruşturması'  açılmıştı. 

BAŞBAKAN ERDOĞAN "İNLERİNE GİRECEĞİZ" DEMİŞTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları sırasında mitinglerde ve seçim sonrası balkon konuşmasında sık sık 'inlerine gireceğiz' ifadesini kullanmıştı. Başbakan Erdoğan, seçim sonrası yaptığı balkon konuşmasında da "Bundan sonra dedim ya inlerine gireceğiz. Hesabını ödeyecekler, bedelini ödeyecekler. Ulusal güvenliğimizi nasıl tehdit edersiniz." demişti. DHA

Editör: Wan Haber