Adana'da taksi ücretleri zamlandı. Yeni ücret tarifesine göre açılış ve kilometre başı ücret 3 lira oldu. Yeni uygulamada yüzde 50 zamlı olan gece tarifesi kaldırıldı.
TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Adana ESOB ve Adana Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kazım Barışık, Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından 19 Şubat 2013 itibariyle uygulamaya konulan yeni ücret tarifesini, yasa gereği taksimetrelerine yansıtması gereken taksici esnafının, en kısa sürede Adana Şoförler Odası'nın yanındaki TESTAŞ ve DESTAŞ Servisleri'ne gelerek yenilemeleri gerektiğini bildirdi.
Başkan Barışık, UKOME kararıyla, Adana'da hizmet veren taksilerin, daha önce 2 lira olan açılış ücretinin 3 liraya, 2.20 lira olan kilometre başı ücretinin 3 liraya çıkarıldığını, her 100 metrede bir atacak ücretin 30 kuruş, beklemelerdeki ilk 1 dakikanın ücretsiz, sonraki dakikalar için 20 kuruş olacağını duyurdu.
Barışık, ayrıca daha önce yüzde 50 zamlı olan gece tarifesinin de yeni uygulamayla kaldırıldığını ifade ederken, 40 kiloya kadar dağınık olmaması koşuluyla bagaj ücreti alınmayacağını kaydetti.
(ADN-Y)

19.02.2013 11:15:49 TSI

Editör: Wan Haber