2012-2013 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısının başlamasıyla Okul Sütü Projesi yeniden başladı. Projenin pilot kentlerinden Adana'da 2 bin 704 öğrenciye süt dağıtıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Okul Sütü Projesi kapsamında Adana'nın merkez Çukurova ilçesi Meryem-Mehmet Kayhan, Edebali, Adana Genç İşadamları ve Mehmet-Bedia Kipri ilkokullarında 2 bin 704 öğrenciye süt dağıtıldı. Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül ve Çukurova Kaymakamı Abdulhamit Erguvan da Edebali İlköğretim Okulu'ndaki süt dağıtım etkinliğine katılarak, öğrencilere sütün yararlarına ilişkin bilgiler verdi.
Kaymakam Erguvan, uzmanların önerilerine rağmen Türkiye'de çocuklarda süt tüketiminin düşük miktarlarda seyrettiğine dikkat çekerek, "Süt içme ve düzenli beslenme, en başta obezite olmak üzere birçok hastalığı engelliyor. 2008 yılından bu yana ilçe sınırları içerisinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla 22 bin öğrenciye 4 hafta süreyle 88 bin adet süt dağıtımı yapıldı" dedi. Erguvan, proje kapsamında 51 özel ve resmi okulların 1, 2, 3, 4. ve ana sınıflardaki 28 bin 700 öğrenciye okul sütü dağıtılacağını söyledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül de, Okul Sütü Programı ile öğrencilere süt içme alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra dengeli beslenmelerinin sağlanmasının amaçlandığını belirtti. Aygül, haftada 3 gün 200 ml ambalajlı, yağlı, sade UHT içme sütü dağıtılacağını açıkladı. Dağıtımı yapılan sütlerin üretimlerinin ardından gerekli analizlerin yapıldığını ifade eden Aygül, tüketim konusunda laktoz intoleransı, süt proteini alerjisi gibi her türlü olumsuzluk ihtimaline karşı ailelerle iletişime geçildiğini ve bilgi paylaşımı yapıldığına vurgu yaptı.
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ise sütlerde gerekli analizlerin yapıldığını, velilerin içlerini 'rahat' tutmaları gerektiğini ifade etti.
(CC-Y)

11.02.2013 17:25:33 TSI

Editör: Wan Haber