Adana'da açılan Özel MERIDIEN Hastanesi hizmete girdi.
Gıda sektörüne "Hasanusta" markasını kazandıran grup aile şirketinin kurucuları Oral kardeşler, bu kez sağlık sektörüne de yatırım yaptı. Kenan Evren Bulvarı'nda hizmete giren Özel MERIDIEN Hastanesi'ni kurarak sektöre giren aile şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Oral, Adana'ya sağlıkta da bir marka kazandırmayı hedeflediklerini bildirdi.
MERIDIEN Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Oral, son yılların en hızlı büyüyen ve özel sektörün yatırım için en çok araştırma yaptığı alanlardan birinin sağlık sektörü olduğunu bildirdi. Oral, Adana'da yaşayan, bu kentte kazanan ve yine bu kente gönül vermiş bir ailenin bireyi olarak gıda ve inşaat sektöründeki başarılarını sağlıkla taçlandırmak istediklerini söyledi.
Hükümetin yaklaşık son 10 yıldır uyguladığı sağlıkta dönüşüm politikalarının özel sağlık yatırımlarını teşvik ettiğini vurgulayan Oral, "Eskiden hınca hınç dolu devlet hastanelerinde saatlerce sırada bekleyen hastalar vardı. Hükümetin sağlıkta dönüşüm politikaları çerçevesinde özel sektörden hizmet satın almasıyla bu görüntüler silinmeye başladı. Bugün gelinen noktada artık insanlar istediği hastanede, dilediği doktordan sağlık hizmeti alabiliyor. Bunu ülkemiz ve milletimiz adına çok önemli buluyoruz" dedi.
Oral, her sektörde olduğu gibi sağlıkta da rekabetin kaliteyi getirdiğini, bu nedenle rekabetten hiçbir zaman çekinmediklerini, aksine desteklediklerini vurgulayarak, "Sağlıklı yaşamak, cinsiyet, dil, din ve ırkına bakılmaksızın tüm insanların en doğal hakkıdır. İnsanlar bu haktan doğru teşhis ve doğru tedavi ile faydalanırlar. Bu anlamda, biz MERIDIEN Hastanesi olarak her biri kendi alanında en iyisi hekimlerimiz, uzman yardımcı sağlık personelimiz ve başarıya odaklı kadromuzla daha önce gıda ve inşaat sektöründe olduğu gibi sağlıkta da bir marka kazandıracağız" diye konuştu.
Adana'nın geçmişten günümüze bölgenin sağlık üssü olduğunu, son yıllarda ise yurtdışından gelen hastalarla sağlık turizmi alanında önemli bir ivme kazandığını ifade eden Şakir Oral, kurum olarak bu olumlu tabloya daha fazla nasıl katkı sunabileceklerinin çabasında olacaklarını vurguladı. Oral, sadece il merkezi ve çevresi ile bölgeye değil, yurt dışından gelen hastalara da verecekleri kaliteli hizmetle MERIDIEN'in marka bilinirliğini kısa sürede en üst seviyeye çıkaracaklarını kaydetti.
Adana'nın konumu itibariyle sağlık hizmeti ihtiyacı olan bir coğrafyanın merkezinde bulunduğuna dikkati çeken Şakir Oral, "Bunun yanı sıra iklimi, konaklama olanaklarıyla da Adana sağlık turizmi açısından son derece elverişli koşullara sahip. Turizmin diğer enstrümanlarından yeterince faydalanamayan Adana'nın sağlık turizminde arzu edilen noktaya taşınması için üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız" dedi.
Şakir Oral, Adana'ya son üç yılda yurt dışından gelen 10 bin hasta sayısının 100 binleri bulabileceğini bunun için ekip olarak özverili bir çalışma sergileyeceklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Sağlık hizmeti verirken sadece para kazanma hedefinde olmayacağız. Yaşadığımız bu kentin ekonomisine katkı sunmak, değer katmak da bizim için çok önemli. Bu nedenle Özel MERIDIEN Hastanesi olarak teknolojiye ve insan unsuruna yatırım yaparak bu alanda büyüyeceğiz."
Şakir Oral, mükemmelliği yakalamada en önemli faktörün insan unsuru olduğunu, bu nedenle organizasyonları içerisinde yer alan her bireyin kurum kültürüne uyum sağlamasının kendileri için büyük önem taşıdığını kaydetti. Oral, bu kapsamda kadrolarını özenle oluşturduklarını belirterek, "Bizim için kurumumuzun saygınlığı her şeyin önünde gelir. Bu saygınlığa en ufak gölge düşürülmesine izin vermeyiz. Bize duyulan güven, ticari itibarımız bizim için elde edeceğimiz kazançtan çok daha önce gelir" ifadelerine yer verdi.
Kenan Evren Bulvarı'ndaki MERIDIEN Hastanesi'nde, uzman hekimlerle toplam 20 branşta poliklinik hizmeti veriliyor. Acil servisi 24 saat hizmet veren hastanede 14 yenidoğan bakım, 10 erişkin yoğun bakım ve bir de kroner yoğun bakım yatağı yer alıyor.
(ADN-Y)

25.01.2013 11:30:38 TSI

Editör: Wan Haber