Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Adana'da düzenlenen; 'Mustafa Karataş 1. Kademe Yarışları' büyük çekişmeye sahne oldu. Yoğun ilgi gösterilen yarışlarda Özel Akdeniz Okulları da 2 sporcu ile katılım sağladı.
SÜRAT YARIŞLARI HALKA AÇIK YAPILDI
Adana Merkez Park'ta başlayan ve halka açık sürat yarışlarına yaşları 10 ile 40 arasında değişen yaklaşık 300 kişi katıldı. 1500 ve 2500 metre arasında değişen parkurlarda sporcular birbirine üstünlük sağlamaya çalıştı. Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu ile Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bayram Fazlı Hadi'nin de katıldığı yarışların ikinci gününde büyük heyecan yaşandı.
Çukurova Üniversitesi Kampus Alanı'ndaki yarışlara yoğun ilgi gösterildi. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Muğla, Aydın, Balıkesir, Tokat gibi illerden toplam 970 sporcu yarışmalar için kayıt yaptırdığı yarışlarda sporcuların su ihtiyacını da Özel Akdeniz Okulları sponsor olarak karşıladı. Özel Akdeniz Okuları, aynı zamanda da 2 öğrencisi ile de 'Mustafa Karataş 1. Kademe Yarışları'nda boy gösterdi.
"ÖĞRENCİLERİMİZ İYİ BİR PERFORMANS SERGİLEDİ"
Öğrencilerinin performansından memnun olduklarını dile getiren Özel Akdeniz Okulları Oryantiring Kulübü Öğretmeni Pelin Uz, 2011 yılında okul bünyesinde açmış oldukları 'Oryantiring Kulübü'ne ilginin her geçen gün arttığına dikkat çekip, oryantiring sporu hakkında da bilgi verdi. Uz, oryantiringin; koşarak veya yürüyerek, genellikle ormanlık alanlar olmak üzere park ve kapalı alanlarda da yapılabilen bir spor olduğunu anlattı.
"ORYANTİRİNG SPORUNU GELİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"
7'den 70'e herkesin bu sporu yapabileceğini belirten Uz, Akdeniz Koleji olarak oryantiring sporunun tanınması ve gelişmesi için yoğun çaba gösterdiklerini dile getirdi. Uz, Adana'nın oryantiring sporunda öncü şehir olmasını istediklerini, bu noktada da üzerlerine düşen görev ve sorumluluğunu da yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti. Uz, Özel Akdeniz Okulları'nın spora ve sporcuya olan katkı ve desteğinin de süreceğinin altını çizdi.
(AKL-Y)

27.01.2013 10:51:29 TSI

Editör: Wan Haber