Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik'in Kültür ve Turizm Bakanı görevine getirilmesi ile ilgili olarak, "Sayın bakanımız, Adanamıza da ülkemizi de çok yararlı, unutulmayacak hizmetler yapacaktır" dedi.
Çelik'in kabineye girmesinin kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Vali Coş, "İlimizin saygıdeğer milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik beyefendinin Türkiye Cumhuriyeti Kültü ve Turizm Bakanlığı'na atanmasından büyük memnuniyet duyduk. Sayın Bakanımızın hem Adanamıza hem de ülkemizin turizm kültürüne çok büyük katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum. Kendisine canı gönülden başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun. İnşallah sizlerin de desteği ile sayın bakanımız Adana'mıza da ülkemizi de çok yararlı, unutulmayacak hizmetler yapacaktır" diye konuştu.

"ADANA'NIN BÖLGENİN KÜLTÜR VE SANAT ŞEHRİ OLMASINI İSTİYORUZ"
Adana'nın kültür ve turizm alanında eksikliklerinin bulunduğunu ifade eden Coş, "Biz Adana'nın kültür ve turizmde ileri gitmesini, aynı zamanda bölgede kültür ve turizm başkenti olmasını arzu ediyoruz, kültür ve sanat şehri olmasını istiyoruz, turizmi geliştirmek istiyoruz. Bu konuda muhakkak sayın bakanımızın doğup büyüdüğü ve çok sevdiğini bildiğimiz bu coğrafyaya en iyi hizmeti verebilmek için çok güzel çalışmalar başlatacağını, önemli çalışmalara önderlik edeceğini inanıyorum" şeklinde konuştu.

"ÖMER ÇELİK BUNU ÇOKTAN HAK ETTİ"
Adana Sanayi ve İş Adamları Derneği Başkanı (ADSİAD) Süleyman Sönmez ise "Bu haber inanılmaz bir sevinç yumağı olarak masamıza düştü. Çok mutlu olduk. Adana'nın uzun süredir beklediği mutluluğu Ömer Beyin Bakanlığı ile elde ettiğini düşünüyoruz. Öncelikle memleketimize, milletimize, Adana'mıza hayırlı uğurlu olsun. Başarılı olmasını bütün kalbimizle diliyoruz. Üyelerimizden 30'a yakın mesaj aldım. Haber Adana'ya dalga dalga yayıldı, mutluyuz. Adana bu özlemini giderdi diye düşüyorum" şeklinde konuştu.
Adana'nın bundan sonra hak ettiği yere geleceğini aktaran Sönmez, "Çünkü bir morale ihtiyacı vardı. Öncelikle iş dünyasının. Bu moralin sayın Ömer Çelik'in bakanlığı ile birlikte en yüksek seviyeye geleceğini düşünüyorum. Bunu zaten Adana hak ediyordu. Sayın Ömer Çelik iyi çalışmalar yaptı. Bunu çoktan çoktan hak etti. Hem Adana hak etti, hem sayın milletvekilimiz hak etti. Bizim de artık mazeretimiz kalmadı. Bakanımız yok falan demeyeceğiz. Mazeretler de bitti aslında. Bundan sonra çalışacağız, sayın bakanımızı hiç bırakmayacağız, onu elimizden geldiğince olumlu olarak rahatsız edeceğiz ve inşallah Adana için hayırlı işler hem yapmasına hem de bizim de onunla beraber bir şeyler yapmamıza vesile olacağız.

"ÇOK ÇALIŞIP SAYIN BAKANIMIZI RAHAT BIRAKMAYACAĞIZ"
Çukurova Genç İşadamları Derneği (ÇUGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Sakarya da, Ömer Çelik'in Kültür ve Turizm Bakanı olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini vurgulayarak, "Adanalının kendi içinde yarattığı bir sıkıntı durumu vardı. Bu durum böyle büyük bir moralle ancak düzelebilirdi. Böyle bir güzellikle değişebilirdi ve sayın Ömer Çelik'in bakan olması ile birlikte bundan sonra Adanamızdaki insanların biraz daha geleceğe umutla bakacağını umut ediyorum, hissediyorum. Bir sivil toplum örgütleri olarak da bir bakanımızın olması nedeniyle daha da çok çalışıp, daha da güzel projeler üretip bakanımızı rahat bırakmayarak, bakanımızdan sürekli bir takım isteklerde bulunarak Adana için daha çok hizmet üretme ve faaliyetler yapmanın önünün açıldığına inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun kendisine" dedi.
(ERN-YHY-Y)

24.01.2013 22:04:20 TSI

Editör: Wan Haber