Türkiye Kalite Derneği (Türkiye'de KalDer) tarafından yürütülen ve aile şirketlerinin kurumsallaşması için önem taşıyan bir yönetim modeli olan EFQM Mükemmellik Modeli'nin Çukurova Bölgesi'nde yayılımının sağlanması için çalışmalar hızla devam ediyor.
12 Aralık 2012 tarihinde KalDer üyeliğine imza atan Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası ve Adana Organize Sanayi Bölgesi ile üyelik çalışmalarına başlayan Adana Ticaret Borsası yöneticilerinin de yer aldığı bir toplantıda bir araya geldi. Çukurova Kalkınma Ajansı'ndaki yapılan ve ÇKA Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, Ulusal Kalite Hareketi ve EFQM Mükemmellik Modeli konuşularak Adana'da KalDer şubesinin açılmasına yönelik çalışmalara start verildi.
Üyelik anlaşması ile EFQM Mükemmellik Modeli'ni kurumsallaşma yolunda uygulamaya başlayacak olan kuruluşların genel sekreterleri ve proje yöneticilerinin katıldığı toplantıda, KalDer Adana Şubesi'nin açılmasına yönelik olarak kuruluşların mevcut üyelerini bilgilendirmeleri ve belli periyotlarda yapılan toplantılarda üyelerin KalDer yöneticileri ile bir araya gelmeleri gerektiği görüşüldü. En fazla 30 üyelik sonrasında kurulacak olan şubenin 2013 yılı ortalarında Adana'da faaliyete geçmesi hedeflenmektedir. Özellikle aile şirketlerinin kurumsallaşması için önemli bir yol gösterici olan EFQM Mükemmellik Modeli'nin Adana'da uygulamaya alınmasında KalDer Şubesi'nin varlığının önemi üzerinde duruldu.
Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, EFQM mükemmellik Modeli'ne verdiklerini önemi dile getirerek, KalDer üyeliğine gireceklerini açıkladı. Borsa Başkanı Çalışkan, KalDer şubesinin Adana'da açılmasıyla kente önemli katkıda bulunacağına inandıklarını dile getirdi.
(ADN-Y)

14.01.2013 14:16:58 TSI

Editör: Wan Haber