İş Kadınları Derneği (İŞKAD), Adanalı kadınları 18 Ocak Cuma günü zirveye taşıyacak.
İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, yaptığı açıklamada, ülke kalkınmasının tam ve eksiksiz gerçekleşmesinin tek yolunun kadınların da erkekler kadar yaşamın her alanında söz sahibi olmasından geçeceğini vurguladı.
"Geleceğimiz Birlikte Zirvesi"nin yalnızca kadınlara değil, odalar, yerel yönetimler ve siyasi partilere mesaj gönderen bir niteliğe sahip olmasını istediklerini vurgulayan Av. Türkmen, "Bu zirvede kadınlarımızın sesinin daha gür çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.
Av. Türkmen, Adana'da gerçekleşecek "Geleceğimiz Birlikte Zirvesi" ile kadınların yaşadığı sorunların toplumun tüm kesimlerine anlatılacağını ve önemli sonuçları beraberinde getireceğine inandığını belirterek, "Toplumun tüm kesimlerini Adana'daki ulusal zirvemize bekliyoruz" dedi.
'Geleceğimiz Birlikte Zirvesi' 18 Ocak Cuma günü saat 13.30'da Adana Seyhan Otel'de Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Ali Gizer, TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Komisyonu Başkanı Işın Yılmaz, ÇUKUROVA SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akkurt ve İŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen'in açılış konuşmalarıyla başlayacak.
Açılışın ardından saat 14.30'da 'Kadının Sosyo-Ekonomik Güçlenmesi ve Toplumsal Hayata Katılım Sorunu: Yerel Bakış Açısıyla Öneriler' ve 'Kadının Siyasi Katılımı ve Yerel Yönetimlerin Kadın Bakışı İle Planlanması' konulu panele geçilecek.
KADER Genel Başkanı Çiğdem Aydın'ın moderatörlüğündeki panele AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel ve Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Meliha Okur panelist olarak katılacak.
Zirve, sonuç bildirgesinin basın bülteni olarak sunulmasının ardından son bulacak.
(ADN-Y)

16.01.2013 11:13:16 TSI

Editör: Wan Haber