Adana'nın Kozan ilçesinde TEDAŞ işçisi, belediye işçisinin camide abdest alırken düşürdüğü altın kesesi ve cüzdanını sahibine teslim ederek insanlık örneği sergiledi.
Kozan Belediyesi'nde işçi olarak çalışan 40 yaşındaki Yahya Özakçaoğlu, Arslanpaşa Mahallesi Mezarlık Camii'nde abdest alırken cüzdanın içersinde bir miktar para ve içerinde 3 bin 400 TL'lik altın bulunan keseyi düşürdü. Bir süre sonra TEDAŞ'ta çalışan Murat Eroğlu, cüzdanı ve altın kesesini bularak Kozan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne getirdi. Zabıta Müdür Yardımcısı İzzet Kunt, cüzdanı açıp içine baktığında vesikalık fotoğraftan belediye işçisi olduğunu belirleyerek Yahya Özakçaoğlu'na ulaştı. İşçi Özakçaoğlu, parasını ve içerinde altınların bulunduğu keseyi zabıta müdüründen teslim aldı.
Parayı bulan Murat Eroğlu, "Caminin lavabosunda baktım bir kese var. Keseyi açtım içerinde altın var. Altın olunca getirdim Zabıta Müdürlüğü'ne teslim ettim. Onlar da sahibini bulup teslim ettiler" dedi.
Para ve altınların sahibi Yahya Özakçaoğlu ise, "Caminin orada düşürmüşüm, Allah razı olsun ağabeyim bulmuş zabıtaya vermiş. Eşim rahatsız, 7 yıldan beri yatalak. Ne olur ne olmaz diye kötü günler için saklıyordum. Bu ağabeyde bulmuş Zabıta Müdürlüğü'ne teslim etmiş. Allah razı olsun" diye konuştu.
Vatandaşlar ise, "İnsanlık ölmemiş, böyle duyarlı insanlarda varmış" dediler.
(EKA-AKL-CC-Y)

02.02.2013 11:25:57 TSI

Editör: Wan Haber