Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 1/5000'lik imar düzenlemelerine yönelik itirazların değerlendirildiği oturumda ortaya çıkan manzaranın kamuoyu vicdanını yaraladığını vurguladı.
Büyükşehir Belediyesi olarak söz konusu imar değişikliklerinin görüşüldüğü oturumda gösterdikleri tavrı bundan sonraki süreçte de geri adım atmadan sergileyeceklerini kaydeden Aldırmaz, "Kentin geleceğini ilgilendiren bu kararlara karşı Adana halkının hakkını hukuki zeminde de arayacağız" dedi.
1/5000'lik imar düzenlemelerine yapılan itirazların görüşüldüğü oturumda kamuoyu vicdanının kabul etmeyeceği ve kentin imarına aykırı birçok komisyon raporunun aksine idare olarak görüş ortaya koyduklarını ancak yapılan oylamalarda bu görüşlerin kabul görmediğini ifade eden Zihni Aldırmaz, "Okul yerlerinin konut alanına, konut alanlarının benzin istasyonuna, sosyal ve kültürel donatı alanlarının konut alanına, resmi kurum alanlarının iş merkezine, cami yerinin işyerine dönüştürülmesi için hazırlanan komisyon raporuna 'evet' dememiz ya da seyirci kalmamız söz konusu olamazdı. Bizde Adana halkının haklarını korumakla görevli bir kurum olarak hazırlanan bu raporlara karşı idarenin görüşlerini dile getirdik. Konut alanlarının konut alanı olarak, cami yerinin cami yeri olarak, resmi kurum alanlarının yine resmi kurum alanı olarak kalması gerektiğini savunan görüşlerimizin hiçbirisi Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul görmedi. En gelişmiş ilçemiz olan Çukurova ilçesinde İlçe belediyesi kirada kaymakamlık bir okul binasında hizmet veriyor. Resmi kurumların büyük çoğunluğu eski kent merkezinde kaldı. Çukurova İlçemizde önemli oranda resmi kurum alanına ihtiyaç varken, imar planındaki resmi kurum alanlarında değişiklik yaparak bu alanları imara açmak kabul edilemez. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak Adana halkının haklarını korumakla görevli olmamın yanısıra, başkanlığını yaptığım Büyükşehir Belediye Meclisi'nin itibarını ve kamuoyu nezdindeki güvenilirliğini düşünmekle de mükellefim. O nedenle Meclis'te gösterdiğimiz tavrı, bundan sonraki süreçte de ortaya koymaktan asla vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.
Özellikle basında geniş yer bulan Gazipaşa Bulvarı'ndaki cami yeri ile ilgili tartışmaların Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'ni tartışılır hale getirdiğini vurgulayan Zihni Aldırmaz, "Biz idare olarak her ne kadar o yerin cami yeri olarak kalmasıyla ilgili görüş bildirsek de mecliste yapılan oylamada söz konusu yerin imarının işyeri olarak değiştirilmesine karar verildi. Özellikle şunun bilinmesini isterim ki, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak cami yerinin işyerine dönüştürülmesine yönelik alınan bu karara karşı hukuki zeminde mücadelemizi sonuna kadar yürüteceğiz. Bu mücadelenin sonunda ise Büyükşehir Belediyesi olarak yoğun ihtiyaç olan o bölgeye hizmet verecek caminin söz konusu yere yapılması için gayret göstereceğim" dedi.
(ADN-Y)

17.12.2012 12:51:16 TSI

Editör: Wan Haber