ADANA - Adana'da polis, şehir merkezindeki kameralardan takip ettiği aralarında 28 çocuğun da olduğu 157 kişiye, satıcılık ve dilencilik yaptıkları gerekçesiyle cezai işlem uyguladı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, şehrin sorunları içerisinde önemli yer tutan dilencilik ve sokak satıcılığına karşı kararlılıkla mücadele edildiği bildirildi. Şehrin cadde, meydan ve bulvarlar ile cami çevreleri gibi halkın yoğunlukla kullandığı yerleri özellikle tercih eden dilenci ve satıcıların, vatandaşların dini ve yardımseverlik duygularını istismar ederek haksız kazanç elde ettikleri, trafiği tehlikeye düşürüp görüntü kirliliğine sebep oldukları belirtildi.

Asayiş, trafik ve toplumsal olaylarda hizmet kalitesini ve standartları yükseltmek amacıyla Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kapsamında, şehrin değişik yerlerine kurulan kameraların yanı sıra vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine son bir ayda 28'i çocuk olmak üzere satıcılık ve dilencilik yaptıkları belirlenen 157 kişiye Kabahatler Kanunu'na göre ceza kesildiği bildirildi.

Bu arada, il merkezinde kameralara, sokakta çalıştırılan kadınının çocuğu ile birlikte dilenmesinin ardından bir kişiye sakladığı parayı verme anı da yansıdı. Dilenci kadın, kavşakta bir çukurda sakladığı paraları yanına gelen erkek şahsa veriyor. Polis, görüntülerin ardından vatandaşları istismar eden iki kişiye cezai işlem uyguladı.
Emniyet yetkilileri, "Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak gibi çok önemli bir görevi üstlenmiş olan teşkilatımız, sorumluluğunun bilinciyle ve büyük bir özveri ile çalışmaktadır. Bu çalışmalarımız kapsamında en önemli kaynaklarımızdan birisi şüphesiz vatandaşlarımızın ihbarlarıdır. 155 Polis İmdat telefonu başta olmak üzere çeşitli kanallardan gelen her türlü ihbar görevlilerimizce titizlikle incelenerek değerlendirilmektedir." dedi.
CİHAN

Editör: Wan Haber