Adana'da Süper Amatör Futbol Liginde Kozan Belediyespor ile Yenibeygücü kulüpleri arasında oynanan maçta çıkan olaylar sonrası iki taraftar yaralandı.
Lider Kozan Belediye spor ile ikinci sırada olan Yenibey gücü futbol takımları Kozan İsmet Atlı Şehir Stadı'na karşı karşıya geldi. Süper amatör ligde şampiyonluk mücadelesi veren iki takımın maçında, konuk takımın taraftarları pet şişe ve ayran şişelerini ev sahibi takımın taraftarlarına atması ile başlayan gerginlik araya polisin girmesi ile sakinleştirilmeye çalışıldı. Olaylar devam edince çevik kuvvet polisleri tribüne çıkarak önlem aldı. Maç 0-0 biterken hakemin bitiş düdüğü ile birlikte taraftarlar sahaya ve taraftarlara su şişesi ve bira şişleri atarak gerginliği tekrardan tırmandırdılar. Polisin araya girmesi ile taraftarlar kontrollü bir şekilde stattan çıkartıldı. Bu arada stat çevresinde toplanan taraftarlar tekrar bir araya gelerek tezahüratta bulundu.
Emniyet güçleri, taraftarları güçlükle sakinleştirerek konuk takım ve taraftarları eskort eşliğinde şehir dışına kadar eşlik edildi.
Olaylar sırasında Mehmet Demir (34) ile Samet Kocakaplan isimli bir çocuk kafasına isabet eden taşlarla yaralandı. Statta hazır bekletilen Ambulans ile Kozan Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı.
(EKA-MFS-MFS-S)

27.01.2013 18:58:35 TSI

Editör: Wan Haber