Adana'da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Gazetecilere kırmızı karanfil dağıtan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, "Bizim hizmetlerimizi daha iyi yapabilmemize imkan sağlayan gazeteci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) tarafından, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama etkinlikleri düzenlendi. Atatürk Parkı içerisindeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan programın devamında Sanatçılar Parkı içerisindeki Basın anıta çelenk koyduktan sonra, özgürlük meşalesi yakıldı.
Burada konuşan ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, basın sektöründe sendikalaşmanın yüzde 5'ler düzeyine indiğini belirterek, dış mihrakların tahriki ile yerel ve yaygın medyanın karşı karşıya getirilmek istendiğini savundu. Esendemir, "Gazeteciler, tarihin en önemli tanıklarıdır. Basının özgür olmadığı ülkede demokrasiden de söz edilemez. Ancak bugün ne yazık ki gazeteciler zor şartlarda yaşamlarını sürdürmekte, kaderleri patronların iki dudağı arasında bulunmaktadır. Bundan yıllar önce gazeteciler önemli bir haber yakaladıklarında mutlaka ödüllendirilirdi. Bugün ise bu haber, patronlarının çıkarları ile çeliştiğinde ödül yerine ellerine çıkış evrakları veriliyor" dedi.
Esendemir, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Basından destek bekleyenler aynı desteği basına da vermelidir. Yerel basınının girdilerine sübvansiyon uygulanmalıdır. Özetle, yerel medya desteklenmelidir. Gazetecilerin yıpranma haklarının ve çeşitli kanunlarla ellerinden alınan çalışma özgürlüklerinin tekrar verilmesi temennisi ile buruk da olsa gazeteciler gününü kutluyorum. 2013 yılının gazeteciler için umutlu, mutlu ve sağlıklı olmasını diliyorum."

VALİ COŞ'TAN GAZETECİLERE KIRMIZI KARANFİL
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da, ÇGC'yi ziyaret ederek, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Vali Coş, Başkan Esendemir'e bir buket çiçek takdim ederken, basın mensuplarına kırmızı karanfil dağıttı.
Vali Coş burada yaptığı konuşmada, basının önemine değinerek, çok zor şartlar altında görev yapan basın mensuplarının önemli bir kamu hizmetini yerine getirdiğini belirterek, tüm gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.
Toplumda bir farkındalık yaratmak için bugünlerin kutlandığını belirten Coş, "Bu vesileyle zor şartlarda, yağmurda, karda, çamurda, günün her saatinde haber için koşturan, kamuoyunu aydınlatmak için gayret sarfeden, bazen iğneyle kuyu kazarak bilgi edinmeye çalışan, vatandaşın bilgilenme hakkını kullanmasına çalışan gazeteci arkadaşlarımızı sevgiyle, saygıyla anıyoruz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Sevdikleriyle birlikte nice yıllar diliyorum" dedi.
Coş, her işin zorlukları bulunduğunu, meslek ahlakına göre yapılmak istendiğinde bir takım zorluklarla karşılaşılmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Coş, verilen hizmetlerin amacına ulaşıp ulaşmadığı, en ücra köşedeki vatandaşın bu hizmetlerden arzu edilen şekilde istifade edip edemediğini basın sayesinde kendilerinin de haberdar olduğunu söyledi.
Bu yönden bakıldığında hizmetlerde bir paralellik ve dayanışma olduğunu vurgulayan Coş, ''Bizim hizmetlerimizi daha iyi yapabilmemize imkan sağlayan gazeteci arkadaşlarıma sizler vasıtasıyla teşekkür ediyorum. Bizi muhabbetle karşıladığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
(SZP-Y)

10.01.2013 13:45:13 TSI

Editör: Wan Haber