Adana Demirspor'da 30-35 yıl önce genç, amatör ve (A) takımda antrenörlük yapanlar ile birlikte forma giyen futbolcuların ayda bir kez gerçekleştirilen yemekli toplantıda bir araya gelerek dostluklarını sürdürüyorlar.
Adana Demirsporlu eski antrenör ve futbolcuların bir araya gelmesini sağlayan, Demirsporlu eski futbolcu Tamer Dolmuş, geçmiş dönemlerde Demirspor'da oynamanın ayrıcalık olduğunu, kulüp sevgisi ve forma aşkının her zaman ağır bastığını, maddiyatın her zaman geri planda tutulduğunu söyledi.
1980'li yıllarda altyapıda merhum Mehmet Kargılar, ayrıca Hasan Sınmaz, Fuat Ağca, Ali Dalgıç ve Ramazan Şanıvar'ın görev yaptığını hatırlatan Dolmuş, "Tüm hocalarımıza şükran borçluyuz. Hepsinden futbolun tüm inceliklerini öğrendik. Daha sonraki yıllarda hepimiz farklı meslek gruplarında kendimizi kanıtlayarak iyi yerlere geldik. Eski antrenörler ve futbolcular ayda bir yemekli toplantılarla bir araya gelerek dostluğumuzu sürdürüyoruz. Bu arada, Adana Demirspor'un tüm maçlarına giderek destek veriyoruz" dedi.
Yemekli geceye katılan ve 1981 ile 1984 yılları arasında, genç, amatör takımın yanı sıra, profesyonel takımda Yugoslav Marko Valok'un yardımcı antrenörlüğünü yapan Ramazan Şanıvar, antrenörlük yaptığı yıllarda altyapıdaki sporculara sadece futbolu değil, aynı zamanda ülkelerine yararlı insanlar olmaları konusunda yetişmelerini sağladıklarını belirtti.
Eski futbolcuların bazılarının antrenörlük yaptıklarını, diğerlerinin de farklı mesleklerde kendilerini kanıtladıklarını ve iyi konumda olduklarının altını çizen Şanıvar, şöyle devam etti:
"Adana Demirspor'da antrenörlük yaptığımız yıllarda koşullar çok iyi değildi. Buna rağmen sporcular arasında iyi bir dostluk, arkadaşlık vardı. Sporculara teknik, taktiğin yanı sıra, okullarını ziyaret ederek ders notlarını, devamsızlıklarını takip ederdik. Eşime yemek, pasta yaptırır, sporcu sağlığı, beslenme, uluslararası oyun kurulları gibi konularda uzman kişilere konferanslar verdirirdik. Ailesiyle problemi olan sporcuların sorunlarını çözerdik. Bu ilgi, destek ve paylaşımın semeresini görürdük. Bu gelişmeler sahaya olumlu yansırdı. Ayrıca, sporcuların doğum günleri, yakınlarının cenazeleri, nişan ve düğünlerine katılarak destek verirdik. Sporcularımla iftihar ediyorum ve gurur duyuyorum.''
Yemekli gece için Ankara'dan gelen Cengizhan Köksal, Mersin'den Eren Matyar ile İzmir'den katılan Mustafa Boğatemur, antrenman, maçlarda, kamplarda, deplasmanda, seyahatlerde yaşadıkları ilginç olayları arkadaşlarıyla paylaşırken hayli duygulandıkları dikkati çekti.
Etkinliğe katılan, Ramazan Şanıvar, Salih Ağlamaz, Tamer Dolmuş, Cengizhan Köksal, Saim Aksu, Mustafa Boğatemur, Ferzende Tunç, Nuh Eroğlu, Mehmet Türksever, Muzaffer Cansu ve Eren Matyar katılarak, her ay bu gibi geceleri tekrarlayacaklarını belirttiler.
(ADN-Y)

19.02.2013 11:55:08 TSI

Editör: Wan Haber