Adana Demirspor kendi evinde ağırladığı Denizlispor'u 2-1 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu. Denizlispor Yardımcı Antrenörü Kemal Atik, maça skordan çok kırmızı kartların damga vurduğunu söyledi.
Atik, ilk 45 dakikayı rakibe pozisyon vermeden bitirdiklerini kaydederek, "İyi mücadele etmiştik, güzelde bir gol bulduk. Maç tam istediğimiz gibi gidiyordu ama ikinci yarı başında çok kötü bir golle rakip beraberliği yakaladı. Ardından gelen ikinci şok golle de mağlup duruma düştük. Tabi maçta skordan daha fazla bugün yaşanan kırmızı kartlar damgasını vurdu. Yani ben Bülent hocamızı Türkiye ligindeki hakemlik tecrübesinden daha anlayışlı davranmasını beklerdim, bu kadar acımasız olmasını beklemezdim. Yani Süper Lig, PTT 1. Lig ayırıyorsa çok yanlış yapıyor bence. Bu kadar küçük diyalogların, küçük hareketlerin futbolda yeri olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugüne kadar oldu bundan sonra da olacak. Yani bu kadar anlayışsızlık, acımasızlık bizim canımızı yaktı" dedi.
Denizlispor'un bu sezon ki maçları izlendiğinde rakiplerin bile futbolcularını tebrik ettiğinin görüldüğünü ifade eden Kemal Atik, "Sadece mücadele eden, rakiple, hakemle, seyirci ile uğraşmayan bu kadar temiz oyuncularımız var. Bugüne kadar kırmızı kart bile çok nadir gördüğümüz, sadece mücadeleden dolayı gördüğümüz maçlar var. Ama maalesef bugün hakem Bülent Yıldırım Denizlispor kulübüne, oyuncularına karşı çok acımasız davrandı. Söyleyecek fazla bir şey yok. Ama oyuncularım 9 kişi kalmalarına rağmen maçı berabere de bitirebilirlerdi o azmi, mücadeleyi de gösterdiler. Bugün için sahada rakibimizi kutlarken, oyuncularımızı yürekten kutluyorum. Denizlispor camiasını büyük bir camiadır ama bazı şeyleri de unutmaz, bir köşeye yazar. İnşallah Bülent hocamız bu yaptıklarını bir daha yapmaz" diye konuştu.
Denizlispor kalecisi İsmail Şahmalı da Denizlispor'da 20 hafta içerisinde bir tek oyununun bile kırmızı kart görmediğini vurgulayarak, "Şu maça kadar kırmızı kart görmedik. Saha içindeki oyuncuları geçtim, kulübedeki oyuncuya kart gösteriyor. PTT 1. Lig'i Süper Lig'den gelen hakemler hafife alıyor galiba. Buradaki insanlar da ekmek peşinde. Ben Denizlispor oyuncusu olarak Süper Lig'den hakem istemiyorum maçlarımıza" ifadelerini kullandı.
Denizlispor'lu Atahan Menekşe, zor bir deplasmana geldiklerinin bilincinde olduklarını ifade ederek, "İyi bir atmosfere çıkacağımızı biliyorduk. Maça iyi başladık. İlk yarı güzel bir gol bulduk. Ardından ikinci yarıya başladık. Bir gol daha bulurduk diye düşünüyordum. Ama gereksiz ve yanlış kararlarla beraber gol yedik. Daha sonra 2 kırmızı kartla 9 kişi kaldık. Bir takım 2 kişi eksik olunca çok sıkıntı çeker. Elimizden geleni yaptığımızı düşünüyorum. Bütün herkesin ayaklarına sağlık" dedi.

ADANA DEMİRSPOR CEPHESİ
Adana Demirspor Teknik Direktörü Mustafa Uğur, ilk defa Adana Demirspor lehine bir penaltı kazandıklarını belirterek, "Değerlendiremesek de lehimize bir penaltı oldu. İlk defa geriden gelerek böyle bir müsabaka kazandık. Gönül isterdi ki rakip 9 kişi kaldıktan sonra daha farklı skor elde edelim. Ama bazı maçlar böyle kazanılır. En azından galibiyet güzel oldu. Oyuncularımı kutluyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte galibiyet serisi devam eder. Bundan sonraki süreçte de daha çok hazırlanmamız gerektiği kanaatindeyim. Böyle müsabakalar olacak arkadaşlar. Kalan 14 maçın kolay geçeceği kanaatinde değilim. Ama bunlara alışık olacağız. Önemli olan nasıl iyi oynarken kaybettik, umudumuzu yitirmedik, kötü oynarken de kazanıyorsak sorun yok. Zaten iyi oynayınca da bir şekilde kazanmış olacağız" şeklinde konuştu.
Adana Demirspor'un Brezilyalı futbolcusu Luiz Eduardo da sonuçtan mutlu olduklarını ifade ederek, "Oyun içerisinde daha çok gol atmaya çalıştık. Daha çok gol pozisyonlarımız oldu. Ama ne yazık ki top kaleye girmedi. Kalecinin de çok şanslı olduğu pozisyonlar vardı. Özellikle benim pozisyonu. Ama sonuçta 3 puanı alan biziz. Yolumuza devam edeceğiz. Rakip takımın oyuncuları zaten amaçları defans yapmak olduğu için biraz sert oynadılar. Bu biraz bizi durdurdu. Ama ikinci yarı gollerle buluştuktan sonra maç daha rahat geçti" diye konuştu.
Adana Demirspor'un yeni transferi Sinan Özkan, "Buraya geleli 24 saat bile olmadı. Hocam da bana son 15 dakika şans verdi. Önemli olan yenmekti, 3 puan almaktı. Güzel oldu. Sonuçta takım ikide iki yaptı. Haftaya Konyaspor maçına gideceğiz. Orada da bizi zor bir deplasman bekliyor" diye kaydetti.
(ERN-RFK-S)

02.02.2013 17:47:47 TSI

Editör: Wan Haber