Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, imar planlarının uzun sürmesinin, meclis üyelerinden kaynaklı olmadığını ifade ederek, "Meclis üyelerimiz, 25 binlik ve 5 binlik planların görüşmelerinde çok yoğun çalıştılar. Çok şükür, hem 25 binlik hem de 5 binlik planların çoğu birkaç aksi görüş haricinde oy birliğiyle geçti" dedi.
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin şubat ayı 5. oturumu, Büyükşehir Belediyesi'ndeki meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın yönettiği oturumda, Kanunlar, İmar ve Bayındırlık, Plan Bütçe, Çevre ve Sağlık, Ulaşım, Eğitim, Kültür Gençlik ve Spor, Kadın Erkek Eşitlik komisyonlarına havale edilen, İmar Plan Yönetmeliği'nin iptal edilen ve mahkemelik olan maddelerinin revizyonuna ait teklifler görüşüldü.
Toplantıda, gündem maddelerine ilişkin bir konuşma yapan Kanunlar Komisyonu Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Meclis Üyesi İlker Mengü, İmar Yönetmeliği ile ilgili Bakanlar Kurulu'ndan yeni bir genelge çıktığını hatırlattı. Mengü, 31 Mayıs itibariyle İmar Yönetmelikleri'nin, Planlı Alanlar Yönetmelikleri'ne uygun olma koşulunun getirildiğine dikkat çekti. Konuyla ilgili kent genelindeki STK'lara, belediyelere ve üniversitelere Planlı Alanlar Yönetmeliği'ne eklenecek maddelerinin olup olmadığını sorduklarını kaydeden Mengü, "Bu maddelerle ilgili görüştüğümüz kurumlara 10 gün süre verdik. Yani 3 gün sonra süreleri dolacak; bizim de 1 hafta 10 günlük bir işimiz daha kaldı. Sonra Bakanlar Kurulu'nca hazırlanan genelge doğrultusunda çok uygun bir İmar Yönetmeliği hazırlanacak diye düşünüyorum" dedi.
Mengü'nün uyarılarının ardından, konuyla ilgili 13 maddenin de ilgili mahkeme kararına uyulması ve diğer maddelerle ilgili de çalışmaların devam etmesine yönelik teklif oylandı. Teklif, oy birliği ile kabul edildi.
Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da şunları söyledi:
"Meclis üyelerimiz 25 binlik ve 5 binlik planlar ile ilgili görüşmelerde çok yoğun çalıştılar. Çok şükür, hem 25 binlik hem 5 binlik planların çoğu birkaç aksi görüş haricinde oy birliğiyle geçti. Bunları ilçe belediyelerimize göndereceğiz, onlar da binlikleri yapıp getirecekler. Herhangi bir dedikoduya mahal vermemek için de mevcut planları, alanın kararlara uygun yapıldığı dosyalar girsin diye komisyon başkanları ve grup başkanları isterse arkasından imza atacaklar. Müfettişlerin de tenkitleri var, O bakımdan bu komisyon çalışmalarının bazıları 4 ay, 5 ay aksamış."
(SZP-Y)

15.02.2013 13:32:41 TSI

Editör: Wan Haber