Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun öldürülüşünün 20. yılında düzenlenen 'Adalet ve Demokrasi Haftası' etkinliklerine ev sahipliği yapıyor.
Hafta kapsamında düzenlenen etkinlikte, köy enstitülerinin tarihinin anlatıldığı "Mandolinli Kız" belgeselinin gösterilmesinin ardından "Köy Enstitüleri Penceresinden Günümüz Eğitimi' başlıklı bir panel düzenlendi. Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Erdal Atıcı ve emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Baysal'ın konuşmacı olduğu panelde, köy enstitülerinin önemi anlatıldı. Cumhuriyeti kuranların eğitime büyük önem verdiğinin ifade edildiği panelde, gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun da köy enstitülerinin sıkı bir savunucusu olduğu vurgulandı. Türkiye'nin karanlık günler yaşadığını ifade eden panelistler, eğitimin her zamankinden daha önemli bir hale geldiğini vurguladı.
Etkinlik kapsamında fotoğraf sanatçısı Gürsel Gökçe'nin vizöründen "Sönmeyen Işık Uğur Mumcu" sergisinin açılışı da yapıldı. Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı önderliğinde 50'den fazla sivil toplum örgütünün katkılarıyla hazırlanan hafta, hukukçu ve siyasetçi Muammer Aksoy'un öldürüldüğü 31 Ocak tarihine kadar sürecek.
(BK-CC-Y)

26.01.2013 13:05:27 TSI

Editör: Wan Haber