Diyarbakır, Şanlıurfa, Van, Batman, Mardin, Şırnak, Siirt, Ağrı, Adıyaman, Bingöl, Bitlis, Muş, Kars-Ardahan Bölge Barosu, Tunceli ve Hakkari Barosu, çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını İmralı’da çeken Abdullah Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı’na başvurdu.

Adalet Bakanı Kenan İpek’e hitaben yazılan başvuru dilekçesinde, “Ülkemizde bir süredir baş gösteren ve bütün toplumu üzüntü ve endişeye sevk eden şiddet olayları ve yaşanan ölümler nedeniyle baro başkanları da sık sık değerlendirme yaparak nasıl söndürüleceğine yoğunlaşmaktayız. Bu çerçevede ve tümüyle yaşanan çatışma ve ölümlerin önüne geçmek ve kamu güvenliğinin sağlanması amacıyla halen İmralı Kapalı Cezaevi’nde hükümlü bulunun Abdullah Öcalan ile baro başkanları sıfatı ile görüşmenin yararlı olacağını düşünüyoruz. Gerekli iznin verilmesini talep ediyoruz” denildi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü, talebin incelendiğini ve ceza ve güvenlik tedbirleri hakkındaki kanuna göre talebin uygun görülmediği ifade edildi. Bakanlığın gönderdiği ret cevabı, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla Diyarbakır Barosu’na iletildi. (Ajanslar-ZETE)

Editör: Wan Haber