Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Düşündüğünü ifade etmekten dolayı, bir tek kişinin bile cezaevinde olmasını kabul edemeyiz" dedi.
Adalet Bakanı Ergin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Belçika'dan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Joelle Milquet, Adalet Bakanı Annemie Turtelbloom, entegrasyondan sorumlu Devlet Bakanı Maggie De Block ile yapılan ikili ve ortak toplantılara katıldı.
Toplantıların ardından Türkiye 'de basın özgürlüğüyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Adalet Bakanı Ergin, düşündüğünü ifade etmekten dolayı bir tek kişinin bile cezaevinde olmasının kabul edilemeyeceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:
"Düşündüğünü ifade etmekten dolayı, düşüncelerini yazmaktan dolayı bir tek kişinin bile cezaevinde olmasını kabul edemeyiz. Ancak uluslararası kuruluşlarda adı geçen ve gazeteci olduklarından dolayı cezaevinde bulunduğu belirtilen isimlerden birçoğuna ait kesinleşmiş mahkumiyet kararları var.
Burada bir parantez açarak şunu da ifade ediyorum; Türkiye'de ifade ve basın özgürlüğünün önünde engel olarak görülen bir takım hukuki düzenlemeler var bunu da kabul ediyorum. Bazı kanunlarımızdaki ifadelerin daha somut hale getirilmesi yönünde talepler var bunları da anlayışla karşılıyoruz.
Biraz önce bahsettiğim Avrupa Konseyi'yle yaptığımız çalıştayın ürünü olarak dördüncü yardım paketi hazırlandı ve şuanda bakanlar kurulunda meclise sevk edilmek üzere. Beraberinde insan hakları eylem planı da olacak. İfade ve basın özgürlüğü tam anlamıyla tahakkuk edinceye kadar bu çalışmalar sürecek."
(CC-YHY-D)

22.01.2013 19:17:53 TSI

Editör: Wan Haber