Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Biz bu ülkeyi geleceğe güçlü yürütebilmemiz için, dayanışmamızı, istikrarımızı ve kardeşliğimizi geleceğe taşımak zorundayız. Biz bunları başardığımız zaman, bu büyük milletin ufku açık olacaktır" dedi.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nca üyelikte 40 ve 50. yılını dolduran iş adamlarına plaket takdimi dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Bakan Ergin yaptığı konuşmada, Türkiye'yi geleceğe güçlü yürütebilmek için, dayanışma, istikrar ve kardeşliği geleceğe taşımak zorunda olduklarını belirterek, "Biz bunları başardığımız zaman, bu büyük milletin ufku açık olacaktır" şeklinde konuştu.
Sahip olduğu değerler nedeniyle herkesin Hatay'ı gıptayla takip ettiğini vurgulayan Ergin, "Coğrafyamızın sahip olduğu değerler, insanımızın sahip olduğu duyguların birleşmesiyle Hatay'ın güzelliği ve hoşgörüsü ortaya çıkıyor. Biz birlikte Türkiye'yiz. Bizim sloganımız bu. Biz buradaki arkadaşlarımızla bu ülkeyi, milleti oluşturuyoruz. Burada, milletimizi oluşturan değerli bir topluluk var" diye konuştu.
Kentteki iş adamlarının belirli gayretlerinin, ilin parametreleriyle doğru orantıda ülkeye de önemli katkıların sağladığını dile getiren Ergin, "Türkiye, 10 yıl öncesinde 36 milyar dolar ihracat yaparken, 136 milyar doları bile aştı. Bu, hepimizin ortak başarısıdır. 2023 hedefine ulaşabilmek için, bizden sonraki nesillere daha huzurlu bir ülke bırakabilmek bizlerin temel amacı. Çektiğimiz çileleri, sıkıntıları bizden sonrakiler yaşamasın. Bizim amacımız bu. Bulunduğumuz coğrafya tarihte de çeşitli sıkıntılar yaşamış bir coğrafya. Önemli bir jeopolitik önemi var. Bunun avantajı olduğu gibi, bazı dezavantajları da var. Mesela Türkiye enerji kaynaklarıyla enerjinin tüketildiği yer arasında önemli bir köprü. Bunlar bizim için avantaj olduğu kadar, biraz da risk faktörü. O yüzden biz bu ülkeyi geleceğe güçlü yürütebilmemiz için, dayanışmamızı, istikrarımızı ve kardeşliğimizi geleceğe taşımak zorundayız. Biz bunları başardığımız zaman, bu büyük milletin ufku açık olacaktır" dedi.
(ADM-ÖZ-Y)

02.02.2013 22:44:24 TSI

Editör: Wan Haber