Van’da havaların ısınmasıyla birlikte tarihi Akdamar Adası’nda bulunan badem ağaçları da çiçek açtı. Artos Dağı’ndaki kar, Türkiye’nin en büyük gölünün maviliği ve badem çiçeklerinin güzelliğinin buluşması ziyaretçilere duyumsuz bir manzara sunuyor.

Akdamar Adası’na deniz otobüsleriyle sefer düzenleyen Cengiz Tekinyer, “Havalar ısındı, turistlerde geldi gelecek. Badem ağaçları da çiçek açtı. Bir huzur ortamının oluşması lazım. Bu şartlarda çok da yolcu bulamıyoruz. Huzur ortamı olursa yolcu sayımızda artar. Bunun yanı sıra ayakbastı parası diye 10 lira ücret alınıyor. Bunun asgari seviyeye düşürülmesi ya da alınmaması gerekir ki vatandaşlarımız rahatlıkla buraları gezebilsin” dedi.

3-478.jpg

Gördüğü manzara karşısında hayranlığını gizleyemeyen vatandaşlar ise, “Buralar beklediğimizin çok çok üstünde bir güzelliğe sahip. Arkadaşlarıma da anlattım, yabancı bir insan olsam kimse bana buranın doğuda bir yer olduğuna inandıramaz. Van gerçekten çok güzel bir şehir, değerinin bilinmesi gerekir. Buradaki manzara da çok güzel” diye konuştular.

7-103.jpg

Editör: Wan Haber