Yardımların yetersiz kalması Suriyeli mültecileri para karşılığı organlarını satmaya zorluyor. İsveç televizyonu SVT ile Alman Der Spiegel dergisi, Lübnan'daki bir organ mafyasının Suriyeli göçmenler üzerinden büyük bir pazar oluşturduğunu duyurdu.
 
Çaresizlikten organlarını satmak zorunda kalan Suriyeli mültecilerin 6-7 bin dolar karşılığında en çok böbreklerini verdikleri belirtildi. Organ mafyasının ucuz fiyata satın aldıkları böbrekleri, 12 binle 15 bin dolar arasında fiyatla zengin insanlara sattıkları kaydedildi.
 
ZENGİNLER İLGİ GÖSTERİYOR
Lübnan'da 1 milyon Suriyeli mültecinin bulunduğu ifade edilirken, zor durumda kalan ve organlarını satmaktan başka çaresi olmayan insanları gafil avlayan organ mafyasının kirli pazarına, dünyanın dört bir yanından organ arayan zenginlerin büyük ilgi gösterdiği belirtildi.
 
Büyük sefalet yaşanıyor
Suriye'deki iç savaş sebebi ile tam 7 milyon insan evlerini terk etmek zorunda kaldı. Ürdün ve Irak'a sığınanlar için kamplar kurulup yardım eli uzatılmaya çalışılırken, Lübnan'daki 1 miyon mülteci büyük bir sefalet yaşanıyor. Lübnan hükümeti 'Muhaliflere destek olunuyor' görüntüsü vermemek için mülteciler için ülkede hiçbir yaşam alanı oluşturulmadı. Bir milyon dolayında insan burada büyük bir sefalet içinde yaşıyor. CHA
Editör: Wan Haber