Bitlis'te 12 Eylül'de cezaevlerinde başlatılan açlık grevi eylemcilerinin taleplerinin kabul edilerek, grevin sonlandırılması eylemlerine katıldıkları için 11 Kasım 2012 tarihinde "Örgüt propagandası yapmak" ve "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanan 9 yurttaşın yargılandığı dava, Van'da görüldü. Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşmasında 8 ayı aşkın süredir tutuklu bulunan Servan Şerefhanoğlu, İzzettin Cevrin, Cafer Türkmen, Hakan Altun, Abdulmuttalip Günay, Kerem Aras, Ahmet Çelik, Behzat Yılmaz ve Vedat Güler ile avukatları hazır bulunurken, tutuklu yakınları da duruşmayı izledi. 

Daha önceki duruşmalarda Kürtçe savunma yapmak isteyen tutukluların bu taleplerini herhangi bir gerekçe göstermeden reddeden mahkeme heyeti, bu kez avukatların savunma yapmalarını kısıtladı. Duruşmanın devamında söz verilen savcı ise, "Örgüt üyesi olarak atfedilen suçların alt sınırı ve sanıkların tutuklu bulundukları süre göz önünde bulundurularak" tutukluların tahliyesini talep etti. 

Ardından heyet başkanı, duruşmaya ara vermeden ve diğer mahkeme heyetinden görüş almadan, "Davaya konu olan suç delillerin toplanmış olması ve cezaya konu olan suçların ceza alt sınırından" tüm tutukluların tahliyesine karar verdi. Bir sonraki duruşma ise, 14 Kasım tarihine ertelendi. DİHA

Editör: Wan Haber