Zonguldak'taki maden faciasında eşi Hasan Bozacıoğlu'nu kaybeden Gül Ayşe Bozacıoğlu, "Bugün biz nasıl mağdursak gelecekler, gelemeyeceklerse de en azından telefon edecekler. Telefon edemiyorlarsa da birilerini yönlendirsinler, en azından onların yanımızda olduklarını bilelim" diyerek firma yetkililerine sitemde bulundu.
Maden faciasında eşini kaybeden Gül Ayşe Bozacıoğlu'nu (37), BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel ve EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan evinde ziyaret etti. Ziyarette Gül Ayşe Bozacıoğlu'nun ailesine baş sağlığı dileyen EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, "Bu kaza alınmayan tedbirler nedeniyle meydana geldiyse, bunda kimin sorumluluğu varsa, bu sorumluların açığa çıkarılması ve gereken cezaların verilmesi, bu tür kazaların bir daha yaşanmaması bizim muradımız budur. Mücadelenizde her zaman yanınızda olacağımızı belirtmek isterim" diye konuştu.

"KALBİMİN SAHİBİNİ GERİ GETİRMEYECEK"
Çocuklarının yetim kaldığını belirten Gül Ayşe Bozacıoğlu, "Biz yandık ama başkaları yanmasın. Bizim yaşadığımız acıyı onlar uzaktan yaşıyoruz deseler de bunu yaşamayan bu acıyı bilmez. Dışarıdan acınızı paylaşıyoruz diyorlar ama bizim yaşadığımız acıyı bilemezler. Her şey sözde kalmasın, tamam denip de sözde kalınıp da unutulmasın. Bugün gelip bize her şeyi yapalım diyorlar, bunlar görünüşte olmayacak, bugün biz nasıl mağdursak gelecekler, gelemeyeceklerse de en azından telefon edecekler. Telefon edemiyorlarsa da birilerini yönlendirsinler, en azından onların yanımızda olduklarını bilelim. Biz canlarımızı kaybettik. Ben kalbimin sahibini kaybettim. Benim kalbimin sahibini onlar geri getirmeyecek ben daha ne diyeyim" dedi.

"OCAKTA GAZ VARDI, HERKES BİLİYORDU"
Hasan Bozacıoğlu'nun yeğeni Ersin Arslan ise askerden geldiğinde kendisine dayısının iş bulduğunu belirterek, "Bende aynı ocakta çalışıyorum. Pazar akşamı işe girdim. Sabah işten çıktım. Ocakta gaz vardı herkes biliyordu. Kimse önlemini almadı. Ben dayımı, bütün akrabalarımı TTK'da kaybettim. Bana ekmeği o dayım verdi. Askerden geldim dayım o ocağa işe yerleştirdi. Sinir stres içerisinde yaşıyorum. Artık hep korkuyorum. Dayımı kaybettim, yeğenlerimi kaybettim. Şu yeğenim her hafta İstanbul'a tedaviye gidiyor. Epilepsi hastası yeğenim, dayım götürüyordu. Yeğenlerime kim sahip çıkacak" şeklinde konuştu.
Bozacıoğlu'nun 18 yaşındaki oğlu İlker ile 10 yaşındaki epilepsi hastası kızı İlayda da babalarının yaslarını tutuyor.
(OA-ÖZ-Y)

10.01.2013 20:04:47 TSI

Editör: Wan Haber