Selimiye ve Edirne Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde müşahede altında tutulan hastalardan sonra hasta yakınlarına da sandviç ve çay ikramı yapılıyor.
Edirne Kamu Hastaneleri Birliği tarafından alınan karar gereği, Selimiye ve Edirne Devlet Hastaneleri acil servislerinde müşahede altında tutulan hasta yakınlarına çay ve poğaça ikramında bulunulması, hasta yakınları tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanıyor. Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Yöneticisi Op. Dr. Gürhan Çelik, Edirne merkezde hizmet veren iki devlet hastanesi acil servisine gelen hasta ve yakınlarına her gün çay, poğaça ikram ettiklerini açıkladı. Uygulamaya 15 gün önce başladıklarını belirten Çelik, "Acil Servis'te müşahede altına aldığımız hastalara ve yakınlarına sabahları çay ve sandviç ikramı yaparak misafirperverliğimiz göstermek istedik" dedi.
Günde ortalama 40 hasta ve hasta yakınına çay ve poğaça ikramında bulunduklarını ifade eden Çelik, "Özellikle hasta yakınlarından çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Gözlemlediğimiz kadarıyla vatandaşlarımız bu uygulamadan oldukça memnun. İmkanlarımız el verdiği müddetçe bu uygulamayı genişletmeyi düşünüyoruz" dedi.
Hasta yakınlarından Şefik Irmak, uygulamaya şaşırdığını belirterek, "Daha önce Acil Servis'te hastalara bu tür hizmetler uygulandığını biliyordum ancak refakatçilere de bu hizmetin verilmesine çok şaşırdım. Artık refakatçiler de aç kalmıyor" dedi. Hasta yakını Fevzi Alko ise uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İyi bir uygulama. Daha önce sadece yatan hastalara vardı şimdi refakatçilere de oldu. Hastane yönetimine teşekkür ediyoruz" dedi.
(ORA-MO-Y)

21.02.2013 12:34:24 TSI

Editör: Wan Haber