Mardin Midyat Devlet Hastanesi acil hekimi Dr. Hasan Dağ'ın poliklinik nöbetinde bir hasta yakını tarafından darp edilmesine tepki gösteren Sağlık-Sen Midyat temsilciliği düzenlediği basın açıklaması ile olayı kınadı.
Sağlık-Sen Midyat temsilciliği üyelerinden oluşan doktor, hemşire, sağlık memurları ve hastane çalışanları acil poliklinik önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Toplanan kalabalık adına basın açıklamasını Midyat Sağlık-Sen Temsilcisi Murat Nayır okudu. Nayır, "Bugün burada toplanarak basın açıklaması yapmamıza vesile olan Midyat Devlet Hastanesi acil hekimlerinden Hasan Dağ'ın poliklinik nöbetinde bir hasta yakını tarafından darp edilmesidir. Bu son olay da gösteriyor ki, sağlıkta şiddet, toplumsal şiddetin yansımasıdır" dedi.
Sağlık-Sen Temsilcisi Murat Nayır, her an ölümle burun buruna gelen, hayat kurtarma mücadelesi verirken şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarının son derece endişeli olduğunu belirtti. Nayır, "Sağlık-Sen olarak ifade etmek isteriz. Toplumsal şiddetin boyutlarının yansıması olarak sağlık alanında ortaya çıkan bu tür menfur olaylar için gerekli düzenlemeler yaptırımlarıyla birlikte hayata geçirilmelidir. Tüm yaşanan şiddet olaylarında asıl nedenin iletişim eksikliği ve sonucunda oluşan ön yargı olduğunu biliyoruz. İletişim eksikliği ki tamamen eğitimle bağlantılıdır. Her tür eğitim sonunda kişi ve gruplardan bazı olumlu sosyal davranışlar beklenir. Eğitim planlanması, yürürlüğe konulması sahada uygulanması ve denetlenmesi birbirinden bağımsız olamayacağı gibi bir hastanedeki doktor, hasta ve çevre ilişkilerinde bir birinden ayrılmaz bir parçadır" diye konuştu.
Yaşanan bu acı olayı kınamanın ötesinde uzun ve kısa vadede alınacak tedbirlerin sadece kurumsal bazda değil, tüm halkın da dikkatinin bu yöne çekilmesi temennisinde bulunan Nayır, bu tür olayların tekrar etmemesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. Basın açıklamasına katılan kalabalık daha sonra alkışlarla olayı protesto ederek dağıldı.
(SE-AKK-Y)

23.01.2013 09:55:09 TSI

Editör: Wan Haber