İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Açık Ortaokul ve Açık Lise 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı 2. dönem yeni kayıt işlemlerinin başladığını ve başvuruların son günlere bırakılmaması gerektiğini söyledi.
Kayıtların son günlere bırakılmamasını belirten İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, "Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün 28/12/2012 tarih ve 2012/45 no'lu genelgesi doğrultusunda Açık Öğretim okulları ile ilgili tüm iş ve işlemler yeniden Halk Eğitimi Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerince yürütülmesi karara bağlanmıştır. Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi iş ve işlemleri 2. dönem kayıtları 21.1.2013 8.2.2013 tarihleri arasında ilçemiz İlkadım Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü ile Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce yapılacaktır. Açık Meslek Lisesi kayıt ve iş ve işlemleri yine ilgili meslek liselerince yapılacaktır" dedi.
Kayıt esnasında istenecek evraklar hakkında da bilgi veren Numanoğlu, "Yeni kayıt bedeli olan 25 TL'yi ilgili banka hesaplarsından birine yatırarak alınan banka dekontunun aslı, söz konu bedelin 20 TL'sinin Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankası'ndaki Açık Öğretim Lisesi hesabına, 5 TL'si kayıt yaptırılan kurumun okul aile birliği hesabına yatırılacaktır. TC kimlik numarasının beyanı, son 6 ay içerisinde çektirilmiş bir adet vesikalık fotoğraf, eğitim belgesinin aslı, Açık Öğretim Ortaokulu'na kayıt yaptıracakların eğitim durumlarını gösterir belge ve Açık Öğretim Lisesi'ne kayıt yaptıracakların ilköğretim veya ortaokul diplomaları ya da bıraktıkları okuldan aldıkları tasdiknamenin aslı, kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra bilgisayardan alınacak öğrenci çıktısı gerekmektedir. Başvuruların son günlere bırakılmaması önemle duyurulur" diye konuştu.
(GKH-SLH-Y)

25.01.2013 12:46:04 TSI

Editör: Wan Haber