9 Şubat tarihi itibariyle Atlas Jet Havayolu’nun Van uçuşlarını durdurma kararı aldığını belirten Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanı ve Ayanıs Turizm Seyahat Acentesi sahibi Abdullah Tunçdemir, ildeki turizmciler ve acenteler olarak bu kararın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Atlas Jet Havayolu’nun geçen yıl da kış mevsiminde uçuşlarını durdurduğunu ve yaz aylarında tekrar başladığını ifade eden Tunçdemir, “Atlas Jet Havayolu’nun her yıl aldığı bu karara karşıyız” dedi.

Van’ın havayollarının merkezi konumda olduğuna vurgu yapan Tunçdemir, “Van, Bitlis, Muş ve Ağrı illerinin yanı sıra uluslar arası konumunda olan İran’dan insanlar buradan uçuyorlar. Van merkezi bir konumda. İranlı Van’a gelip buradan İstanbul’a uçuyor. Doluluk oranı yüzde 80’in üzerinde ve uçuş saatleri de çok uygunken Atlas Jet Havayolu’nun bu bölgede uçuşlarını kesmesi bizleri gerçekten üzmüştür. Bizler acenteler ve turizmciler olarak Atlas Jet Havayolu’nun bu kararını tekrar gözden geçirmesini ve uçuşlarına tekrar başlamalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İldeki acenteler olarak bütün havayollarını sahiplendiklerini dile getiren Tunçdemir, “Atlas Jet, milli havayollarımızdan sonra en iyi havayollarından biridir” şeklinde konuştu.

Van Ferit Melen Havalimanı’nın eskisi gibi olmadığının altını çizen Tunçdemir, “Bütün cihazlarımız da kuruldu. 2 bin 500 metreye kadar sıfır görüşle uçaklarımız inebiliyor. Yani eksiğimiz kalmadı. Havalimanı, bütün uçakların inebileceği ve sistemin olduğu uluslar arası konumdadır. Günde 12 adet uçak seferi yapılıyor. Bunun yanında bir yatırımcının bölgeye gelmesi için oradaki havayolu, karayolu, demiryolu ve denizyolu ulaşımının rahat olması lazım. Bu durumda Van bir köprüdür. Yatırımcının önünü açabilmeleri ve bölgenin kalkınması için Atlas Jet Havayolu’nun bu bölgeye bakış açısını değiştirip, tekrar uçuşlarına devam etmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Editör: Wan Haber