Gürcistan'ın Acaristan Özerk Bölgesi Maliye ve Ekonomi Bakanı Giorgi Tavartkiladze, Batum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamar Şavadze, Kuşadası'nda kruvaziyer ve kongre turizmi üzerine incelemelerde bulundu.
Kuşadası Belediyesi'nin davetlisi olan ve Kuşadası Belediye Başkanvekili ve Kültür Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç tarafından karşılanan heyet iki gün boyunca Kuşadası turizminin önemli alanlarında ve kurumlarında çeşitli incelemelerde bulundu. Öncelikli konuları liman ve kruvaziyer turizmi için Kuşadası Limanını işleten Egeports firmasını ziyaret ederek bilgi alan konuk Bakan ve beraberindeki heyet, liman yetkililerine kruvaziyer turizmiyle ilgili çeşitli sorular yöneltti. Daha sonra inşaatı bitme aşamasında olan ve Orta Doğu'nun en büyük Kongre Merkezi unvanını elinde bulunduran Kuşadası Efes Kongre Merkezi'ni ziyaret eden Acaristanlı bakan ve beraberindeki heyet, burada gördüklerinden son derece etkilendi ve kongre turizmi ile inşaat hakkında bilgi aldılar. Daha sonra Efes ve Meryemana'yı ziyaret eden heyet ayrıca, Kuşadası'nda hizmet veren Özel Üniversal Kuşadası Hastanesi'ne giderek, sistem hakkında bilgilendirildi. Akşam saatlerinde Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ile bir araya gelen heyete, Serdar Akdoğan tarafından Kuşadası'nın ticari yapısı ve turizmin etkileri hakkında bilgi verildi. Son olarak Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün tarafından onurlarına verilen yemeğe katılan heyet burada Belediye Başkanı M.Esat Altungün ve Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan ile Kuşadası ve Batum üzerine sohbetler yaptı.
Kuşadası'na yaptığı ziyareti değerlendiren Acaristan Özerk Bölgesi Maliye ve Ekonomi Bakanı Giorgi Tavartkiladze, "Kuşadası'nın turizmdeki öncü kimliği ve gelişimini görmek ve ülkemizde yapacağımız uygulamalarda doğru örnekleri gerçekleştirmek adına yaptığımız bu ziyaretten çok olumlu sonuçlarla dönüyoruz. Kuşadası özellikle kruvaziyer ve çok kısa süre içersinde devreye girecek kongre turizmiyle Türk turizminin parlayan yıldızıdır. Biz burada Kuşadası'nın yaşadığı olumlu ve olumsuz tecrübeleri dikkate alarak kendi ülkemizde turizmin gelişimi için gerekli çalışmaları yapacağız. Bu anlamda bize sonsuz destek olan kardeş kent belediye Başkanı Sayın M. Esat Altungünve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün de, Batum'un Kuşadası'nın kardeş kentleri arasında farklı bir konumunun olduğunu belirterek şunları söyledi: "Batum kenti kendini modernize ederek ve yüzünü turizme çevirerek yakın gelecekte Karadeniz'in turizm cenneti olmayı hedefliyor. Gerek yönetim gerek anlayış olarak bu hedefe ulaşacaklarına inanıyoruz ve kardeş kentimizle acı tatlı tüm tecrübelerimizi paylaşarak gelişmelerine destek olmayı amaçlıyoruz."
(ZH-İK-HO-Y)

29.01.2013 10:02:45 TSI

Editör: Wan Haber