Van’da 2010 yılında kurulan ve gazeteci, yazar, şair ve ozanların üye olduğu ABYB Van Şubesi, her yıl Ramazan ayında geleneksel iftar programı gerçekleştiriyor. Kalabalık kitleler halinde sahilde gerçekleşen programlarda, Van’ın tanıtımına da fırsat tanınıyor. ABYB Şube Başkanı ve Bölge Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş, son yıllarda Van, bölge ve ülkenin çeşitli şehirlerine piknik programları düzenlediklerini belirterek, “Son dört yıldır dernek üyelerimizi birçok tarihi-turistik bölgeye götürdük. Karadeniz turu ile dernek üyelerimiz; Rize, Trabzon, Samsun, Gümüşhane, Ordu, Giresun, Tokat bölgelerini gezme imkanı buldu. Yine bu tur sayesinde, Erzurum, Erzincan, Sivas, Bayburt gibi şehirlerin tarihi-turistik yerlerini gezdik. Ayrıca Güneydoğu turu ile dernek üyelerimiz Mardin, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep şehirlerini gezdi. Özellikle yıllardır Van’da olan birçok dernek üyemizi, kendi memleketlerinde gitmedikleri yerlere götürdük. Adır Adası, Çarpanak Adası, Keşiş Gölü, Muradiye Şelalesi, Balık Bendi, İşkirt köyü, İnköyü, Altınsaç gibi tarihi ve turistik bölgelere geziler düzenledik. Her yıl Ramazan ayında Ayanıs ve Amik gibi sahilleri ile ünlü bölgelerde iftarımızı açıyoruz. Bu yıl sahildeki ilk iftarımızı tarihi Amik Kalesi eteklerinde, sahilde açtık” dedi.

İftar programının oldukça keyifli geçtiğini belirten Ulutaş, “Yaklaşık 13-14 aracın oluşturduğu konvoyla piknik programımız başladı. Veysel Engin ağabeyimiz sahilde kuru fasulye yaparken, Erdal Aytok ise salata yaptı. Bölge Gazetesi Sahibi Cafer Karakoç’un okuduğu ezanla iftarlar açıldı. İftar sonrası namazlar kılındı ve Kamil Koyuncu hocamızın Filistin halkına yönelik duaları için eller semaya kalktı. Daha sonra isteyenler denizde yüzdü. Âşıklarımız; Mehmet Akçay ve Seyfettin Zırhlıoğlu’nun uzun havaları ve atışmaları büyük alkış aldı. Yine halk müziği sanatçıları Tayyip Ömer, Mehmet Çakır, Abdi Ürgen türküler okurken, Serhat Candar arkadaşımız ilahi okudu. İçilen semaver çayları ve edilen sıcak sohbetlerle programımız son buldu” diye konuştu.

İftar etkinliğine; İskele Öğretmenevi Müdürü Cihat Aras, işadamı Orhan Sofuoğlu, dernek yönetim kurulu üyeleri, Menderes Balkaya, Sefer Yuka, Necmettin Direk, Hasan Koyuncu ve Bayram Engin gibi isimler de katıldı.

Editör: Wan Haber