Zonguldak'ta, özel bir maden ocağında dün akşam meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden 33 yaşındaki iki çocuk babası Sedat Hamarat, Gökçebey ilçesinde toprağa verildi.
Zonguldak'ta bir işçinin ölümü, bir işçinin yaralanmasına sebebiyet veren maden faciasında hayatını kaybeden Sedat Hamarat'ın cenazesi Gökçebey ilçesine bağlı Muharremler köyündeki baba ocağına getirildi. 7 yaşındaki İlker, 4 yaşındaki Betül'ün babası Sedat Hamarat'ın 18 yaşından bu yana maden ocaklarında geçimini sağladığı bildirildi. Eşi 30 yaşındaki Habibe Hamarat da sinir krizleri geçirdi.
Sedat Hamarat'ın kardeşleri Sercan ve Yusuf'un ve askerde olan Ayhan Hamarat'ında maden ocaklarında çalışarak geçimini sağladıkları bildirildi. Anne Meryem Hamarat, cenaze mezarlığa götürülürken evinin penceresinden feryat etti. Yalova'da asker olan ve izin alıp gelen kardeşi Ayhan, Kezban, Sercan ve Yusuf Hamarat kardeşleri ağabeylerinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Cenazede bulunanlar kardeşlerin tabuta sarılma esnasında duygulu anlar yaşadı. Kardeşi Sercan ise, kardeşlerini ağlamamaları için teselli etti. Sedat Haramat'ın naaşı ikindi vakti cenaze namazından sonra aile mezarlığında toprağa verildi.
(SA-HO-Y)

11.01.2013 15:21:15 TSI

Editör: Wan Haber