Tamara Oteli’nde düzenlenen ve ABİGEM Yerel Danışma Kurulu Başkanı Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami BATTAL, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet TAKVA  eş başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet CAN,  Doğu şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Van TSO eski başkanı Zahir KANDAŞOĞLU, DAKA Birim Başkanı Abdullah ÇİÇEK, TKDK Van İl Koordinatörü, kurum temsilcileri, KOSGEB ve ABİGEM yetkilileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan  Başkan Necdet Takva ABİGEM’in bölgede ticari faaliyetlerine devam eden firmalar ve STK’lar için büyük önem taşıdığına değinerek “2012 yılından itibaren,TRB2 bölgesinde bulunan ilimiz, iş dünyası için profesyonel danışmanlık ve eğitim hizmeti sunan, bu kapsamda yeni girişimcilerin, piyasadaki firmaların, yatırımcıların ekonomik ve yönetimsel sorunlarına kalıcı çözümler geliştiren ABİGEM bu süreçte sağlam adımlarla ilerlemekte ve her geçen gün yeni  başarılara imza atmaktadır. Danışmanlık hizmeti alma bilincinin gelişmeye başladığı bölgemizde Van ABİGEM tarafından sağlanan danışmanlık hizmetlerini bu bilincin gelişmesine büyük katkılar sağladığı aşikârdır. ABİGEM bölgemiz için çok büyük önem taşımaktadır. ABİGEM’in sürdürülebilirliğini sağlayıp destek vermemiz gerekiyor. İlimizin dışarıdan gelen yatırımcılara çok ihtiyacı var. Ayrıca Yerel sermaye ve firmalarımızı önceleyerek yatırımcıları desteklemeliyiz” dedi. 

YYÜ Rektörü Peyami Battal projelerin artırılması gerektiğini söyleyerek “Sermayemiz var fakat sermayeyi yatırıma dönüştürme sıkıntısı yaşıyoruz. Van’da ki temel dinamikleri nasıl harekete geçiririz? ABİGEM Danışmanlık sürecini nasıl devam ettireceğiz? ABİGEM’in Danışmanlık hizmetine katkısı nedir? Nasıl farkındalık yaratmalıyız? Düşünmemiz gereken bu. Proje dediğimiz zaman insanlar korkuyor bu yüzden ön yargıyı kaldırmamız gerekiyor. Dışarıdan gelen yatırımcıyı, Van’daki iş adamlarını destekleyip sahip çıkmalıyız. Her şeyden önce eksiklerimizi eleştirmemiz gerekiyor. Projeleri arttırarak ilişkileri istenilen düzeye getirmeliyiz” dedi. 

Zahir Kandaşoğlu ABİGEM’in Van’a büyük katkı sağlayacağına değindi. Kandaşoğlu “ABİGEM Kobilere önemli katkılar sağlamalıdır. Dışarıdan gelen yatırımcıların bölgeye yapacakları katkı bakımından daha iyi analiz edilmesi gerekmektedir” dedi. 

ABİGEM yetkilileri faaliyetleri konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

4. Yerel Danışma Kurulu Toplantısı’nın 24 Mart günü Erçiş’te yapılması, TKDK-DAKA İşbirliği’nin konuşulması ve yeni üye konusunu gelecek toplantıda değerlendirilmesi kararı alındı. 

Toplantı öğle yemeğinin ardından son buldu.

Editör: Wan Haber