VATSO Protokol Salonu’nda yapılan 1. Yerel Danışma Komitesi Toplantısı; Van Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademisyenler ve çeşitli sektörlerden KOBİ temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Mehmet Özel, bu tür toplantıların Van için olan önemine değindi.


VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu ise, ABİGEM’in yeni girişimcilerin, ildeki firmaların ve yatırımcıların; ekonomik ve yönetimsel sorunlarına kalıcı çözümler geliştirdiğini belirtti. ABİGEM aracılığıyla işini kurmuş yatırımcılardan da söz eden Nadiroğlu, tüm firmaları ABİGEM hizmetlerinden faydalanmaya davet etti. ABİGEM’in VATSO’nun bir parçası olduğunu vurgulayan Nadiroğlu, Van gibi büyük bir potansiyeli olan ve çevresindeki illere de hizmet etme misyonu yüklenmiş bir ilde ABİGEM gibi kuruluşun bulunmasının önemli olduğunu kaydetti.

""
Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da, Van’ı bölgesel olarak daha yukarılara taşımak için neler yapılması gerektiğini kendi içlerinde çözmeleri gerektiğine ifade etti. Danışmanlık hizmetlerinin ne kadar önemli olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Battal, danışmanlık hizmeti alan firmaların, kurumların ve kişilerin gelişimlerinin daha hızlı ve sağlıklı olduğunu ve bu konuda doğru danışmanlık hizmeti almanın vazgeçilmez bir prensip olduğunu kaydederek, “Firmaların Van ABİGEM’den faydalanmaları gerekir. Üniversite-sanayici işbirliği çalışmalarını başlattık. Bu konuda önemli bir mesafe aldık. VATSO çatısı altında faaliyet gösteren ABİGEM’in uzman personeli ve dünya çapındaki uzman havuzuyla bu sürece katkı sağlayacağız” dedi.


Yapılan açılış konuşmalarının ardından Van ABİGEM Direktörü Olcay Barlas, Van ABİGEM’in faaliyetleri ve Yerel Danışma Komitesi’nin amaç ve çalışmaları hakkında slayt gösterisi eşliğinde bir sunum yaptı.


Daha sonra ABİGEM 3 Projesi Kilit Uzmanı Eva Schumacher, YDK’nın misyonunu KOBİ’leri ve kurumları bir araya getirmek olduğunu anlattı. Schumacher, YDK’nın ana amacının ABİGEM performansını ölçmek, başarısını değerlendirmek ve sürdürülebilirliğini izlemek olduğunu söyledi.
Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Yerel Danışma Komitesi Başkanı seçildi.

Editör: Wan Haber