Aksaray Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Mevlana Kurum Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Bilgilendirme Toplantılarının 2'incisi akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) Northern Virginia Community (NOVA) College'e gidecek olan 36 akademisyen için bilgilendirme yapıldı.
Sabire Yazıcı Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, akademisyenlerin farklı coğrafyaları, farklı kültürleri etüt etmesinin önemine değinerek, "İster akademik kariyeriniz açısından, ister Aksaray Üniversitesi'nin itibarı açısından, ister kendi kişisel pencerenizin genişlemesi açısından bakın, son derece önemli bir faaliyete imza attığımızı düşünüyorum. Gönlümün arzusu şudur; Orta vadede Aksaray Üniversitesi'nde her akademisyenin muhakkak surette bir yurt dışı tecrübesi edinmesi, en azından 3 ay da olsa, dış dünyayı, Amerika'yı Avrupa'yı görmesini, dolaşıp gelmesini, dilini ilerletmesi, çevresini genişletmesini istiyoruz. YÖK'ün bu konuda sağladığı destekler var, TÜBİTAK'ın sağladığı destekler var, devletimizin, hükûmetimizin sağladığı destekler var, bunlardan sonuna kadar istifade etmeliyiz" dedi.
Projenin detaylarını anlatan Aksaray Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Mevlana Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Turgay Polat, "Öğretim üyelerimizin yurt dışına gidip, yurt dışı tecrübeleri edinmeleri için NOVA College ile bir protokol yaptık. Bu protokole göre 36 öğretim üyemizin, içerisinde dil programının da yer aldığı ve akademik becerilerini de artırmaya yönelik olarak oradaki akademisyenler ile iş birliği yapabilecekleri bir ortam hazırladık. Akademisyenlerimiz bu programa katılmak üzere şu anda YÖK'ün onayını bekliyorlar. YÖK onayı alındıktan sonra bu yaz Amerika'nın Virginia Eyaletinde 3 ay süre ile bu programa katılacaklar" dedi.
(YC-İP-Y)

19.02.2013 15:38:07 TSI

Editör: Wan Haber