Milli Takımlar Teknik Sorumlusu ve A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Antalya'da Mardan Spor Kompleksi ve Titanic Otel'de Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Gelişim Direktörlüğü tarafından düzenlenen antrenör lisans kurslarını ziyaret etti.
İlk olarak eğitmenliklerini Ömer Kaner, Muammer Birdal, Coşkun Küçüktepe ve Mehmet Özçağlayan'ın yaptığı UEFA Pro Lisans Güncelleme Kursu'nu ziyaret eden Abdullah Avcı ve A Milli Takım Antrenörü Haluk Güngör, burada bir sohbet toplantısı yaptı ve kursiyerlerle görüş alışverişinde bulundu.
Avcı ve Güngör daha sonra Nur Mustafa Gülen, Atilla Yüce, Ramazan Torunoğlu, Niyazi Eniseler, Mehmet Özçağlayan ve Neşe Toktaş'ın eğitmen olarak yer aldığı UEFA B Lisans Kursu'nda kursiyerlerle bir araya geldi. Avcı son olarak Rasim Kara'nın eğitmenliğini üstlendiği ve Ümit Milli Takım Kaleci Antrenörü Nihat Yüksel'in de Kara'nın asistanı olarak görev yaptığı Profesyonel Kaleci Antrenörlüğü Güncelleme Kursu'nu ziyaret etti.
TFF Eğitim Müdürü Yücel Uyar'dan tüm eğitimler hakkında bilgi alan ve kursiyerlerle sohbet eden Avcı, ziyaretlerinin ardından yaptığı değerlendirmede, ülke futbolunun geleceği açısından eğitimin büyük önem taşıdığını, bu doğrultuda Milli Takımlar Teknik Sorumlusu olarak mesaisinin ciddi bir bölümünü eğitim çalışmalarına ayırdığını söyledi. Türkiye'de UEFA standartlarında antrenör lisans kursları düzenlendiğini ifade eden Avcı, yeni projelerle antrenör gelişimi alanında önemli hamleler yapılacağını belirtti.
(BH-BH-S)

12.02.2013 17:43:16 TSI

Editör: Wan Haber