Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanı Abdullah Aras, çözüm süreci, IMF’nin borcunun bitmesi, borsanın rekorlar düzeyine çıkması ve yabancı yatırımcıların akın ettiği Türkiye’nin sabote edilmek istenmesi açıkça ortada olduğunu belirterek, “Oysa bu tuzağı kuranlar da biliyorlar ki Türkiye’de hiç istemedikleri kadar kardeşlik bağları her geçen daha çok tesis ediliyor” dedi. 


İl Başkanı Abdullah Aras, Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Başkan Aras, Türkiye’nin henüz tam olarak anlam veremediği sebeplerden dolayı çıkan olaylarla Türkiye’nin yeni bir sağduyu ve irade testine tabi tutulduğu açıkça ortada olduğunu söyledi.


Aras, “Ağaçtan bahanelerle, birçok yerin yakıp yıkıldığı, kamu malına ciddi zararlar verildiği, Türkiye milyarlarca lirasını kaybettiği, onlarca insanın ve kamu görevlilerinin yaralandığı, hatta bir vatandaşımız da yaşamını yitirdiği bir gündeme dönüşen Türkiye, birilerinin devrim dediği, birilerinin darbe dediği, dayatma dediği, diktatör dediği, istifa dediği bir vaziyetle karşılaşırken, aklıselim düşünüldüğüne itham edilenlerin hangi delil ve gerekçelere dayandığı meçhulken, bu arada içinde yıkıcı olmayan haklı demokratik taleplerde bulunanların da göz ardı edilmemesi gerektiği parantezi dışında Türkiye’nin yeni bir sağduyu ve irade testine tabi tutulduğu açıkça ortadadır. Türkiye’nin bir haftadır yaşadıklarına değecek kadar hiçbir ağaç kıymetli ve vazgeçilmez değildir. Keza ilk etapta birkaç çevreci insanla demokratik çerçevede başlayan bir protesto eylemi, daha sonra marjinal grupların eyleme hakim olmasına neden olmuş, bunun haricinde sosyal medyada yalan üzerine kurulu kışkırtıcı mesajlar da konuyu masum bir ağaç olayından tamamı ile uzaklaştırıp tam provokasyona dönüşmüştür” dedi.


“TÜRKİYE’DE KARDEŞLİK BAĞLARI HER GEÇEN DAHA ÇOK TESİS EDİLİYOR”
Çözüm süreci, IMF’nin borcunun bitmesi, borsanın rekorlar düzeyine çıkması ve yabancı yatırımcıların akın ettiği Türkiye’nin sabote edilmek istenmesi açıkça ortada olduğunu belirterek, “Halkın ve dünyanın benimsediği bir lider olan Sayın Başbakanımızı ve AK Parti iktidarımızı hedef alarak, çözümün ikliminde, IMF’ye borcun bitiği bir iklimde, borsasının rekorlar düzeyine çıktığı bir iklimde, yabancı yatırımcıların akın ettiği ve ülkemiz adına hayırların ve bereketlerin zirveye çıktığı bir iklimde; Türkiye’nin dünü ve bugünü arasında tek tek sıralayacağımız binlerce değişim ve dönüşüm sabote edilmek istenmesi açıkça ortadadır. Oysa bu tuzağı kuranlar da biliyorlar ki Türkiye’de hiç istemedikleri kadar kardeşlik bağları her geçen daha çok tesis ediliyor. Biliyorlar ki Türkiye’de istikrar kavramı her geçen gün daha çok artıyor ve biliyorlar ki Türkiye her geçen gün daha büyük bir medeniyet oluyor. Çözümün ikliminde, IMF’ye borcun bitiği bir iklimde, borsasının rekorlar düzeyine çıktığı bir iklimde, yabancı yatırımcıların akın ettiği ve ülkemiz adına hayırların ve bereketlerin zirveye çıktığı bir iklimde rahatsızlık duyan fitne unsurları, milletimizi daha ağır bedeller ödetmek uğruna bir sınava daha tabi tutmuştur. İnşallah hep birlikte dün olduğu gibi bu sınavı da sağduyu ve sabırla atlatacağız” ifadelerini kullandı.


“ŞİDDETLE HİÇ BİR YERE VARILAMAZ”
Şiddetle hiçbir yere varılamayacağını belirten Aras, “AK Parti iktidarı, marjinal grupların haricinde memnun olmayanların da seslerini dinlemek, onlara ortak olmak ve onların da memnuniyetini kazanma gayesindedir. Şayet bu görevde bir eksiklik ve eleştiri var ise bu eksikleri Türkiye’nin zarar göreceği boyutlarda dile getirmek yerine demokrasi aracılığıyla konuşabilir, tartışabilir bir platformda yapmak en demokratik ve en doğru olanıdır. Biz ancak bu şekilde demokrasiyi tam anlamı ile oturtabilir ve yaşayabiliriz. Nitekim şiddetle hiçbir yere varılamayacağı ama diyalogla her yere varılacağı evrensel bir gerçektir. Yeter ki bu olgunluğa haiz bir duruş sergilensin. Böylece Türkiye’de çözülmeyecek hiçbir sorun kalmayacaktır. Nihayet Türkiye’de çözümden, diyalogdan, dinlemekten ve milletten yana olan bir iktidar var. Millete rağmen direten ve dayatan değil, milletle paylaşan ve paylaşma hevesinde olan bir iktidar var” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber