İlhan Sihaytaş

Ak Parti Van İl eski Başkanı Abdullah Aras Ak Parti İl teşkilatında 3 yıl 4 ay İl Başkanı olmak üzere farklı kademelerde 5 yıl görev yaptığını belirterek siyasi hayatını devam ettirmek amacıyla Ak Parti’den Van Milletvekili aday adayı olduğunu belirtti.

2015 genel seçimlerine aylar kala Van ‘da milletvekili aday adayları arasında hareketlenme başladı. Kulislerde çok sayıda ismin aday adaylığı olmak için hazırlık yaptığı konuşuluyor. Vansesi Gazetesi'ni ziyaret eden Ak Parti eski il başkanı Abdullah Aras, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekili seçimlerinde Van’a, Vanlılara hizmet etmek düşüncesiyle Ak Parti’den Van milletvekili aday adayı olduğunu belirtti. 

 Van’ın çözüm bekleyen sorunlarının olduğunu kaydeden Abdullah Aras, “Vergi terkini, iş kur işçilerinin problemi, TOKİ aidatlarının ertelenmesi veya yeniden yapılandırılması, çözüm süreci, yatırımların hareket kazanması gibi ilimizin bekleyen sorunları var.  Sorunların çözümü, yeni hizmetler ve Van’ın kalkınması için aday adayı olmaya karar verdim. Ben muhafazakâr bir ailenin çocuğuyum.  Ak Parti’de yüzümün akıyla görev yaptım. Ben kendime partimizin kurucusu ve efsane isimi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı lider kabul etmiş, bu davaya gönül vermiş bir AK Partiliyim. Listede şahsıma yer verilip verilmemesi partime olan sevgimi bağlılığımı, hizmet anlayışımı asla etkilemez ”

Milletvekilliğini halka hizmet makamı olarak gördüğünü ifade eden Aras, “Partimizin takdiri, seçmenlerimizin teveccühü ile milletvekilliği görevine seçildiğim takdirde başarıyla hizmet edeceğime inanıyorum. Siyaseten birikim bilgi sahibiyim.  Geçmişimde utanacağım hiçbir işim olmamıştır. İnsan ideali için yaşar. Allah nasip ederse muhtemelen Mart ayında yasal müracaatlar başlayacak.  Bende müracaatımı yapacağım. Mart ayına kadar da ziyaretlerime, istişarelerime, araştırmalarıma devam edeceğim.  Adaylığım netleştiğinde ekip olarak çalışmalarımı faklı bir stratejide sürdüreceğim” dedi.
 

ABDULLAH ARAS KİMDİR?
1969 yılında Tatvan’da doğdu. 1994 yılında Medine İslam Üniversitesinden mezun oldu. 1995-1999 yıllarında Yüzüncü Yıl Üniversitesi ilahiyat fakültesinde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. 28 Şubat hadisesinden dolayı üniversitedeki görevi sonlandırıldı. Daha sonra ticaret hayatına atıldı. Siyasete AK Parti Van İl Başkanlığında 2009-2011 yılları arasında il başkan yardımcılığıyla başlayan, 2011-2014 yılları arasında il başkanlığı görevi yaptı. Evli ve beş çocuk babasıdır. İyi derecede Arapça ve Kürtçe konuşmaktadır. 

Editör: Wan Haber