Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan ve sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Abdulkadir Göncü Anadolu Lisesi, merkeze bağlı Yukarı Yazıcı ve Demirkapı ilkokullarını kardeş okul seçtiler.
Abdulkadir Göncü Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencileri, topladıkları 5 bin liraya karşılık aldıkları giyim ve kırtasiyeden oluşan yardım paketlerini kendi elleriyle vermenin mutluğunu yaşadılar. Konuyla ilgili açıklama yapan Abdulkadir Göncü Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Akbıyık, "Öğrencilerde kardeşlik, yardımlaşma ve paylaşma duygularını geliştirmek için bu tür çalışmalara yer verdik. Küçük gibi gözüken fakat mahiyeti maddiyatla ölçülemeyecek kadar büyük olan bu kaynaşma hareketini öğretmen arkadaşlarla ve öğrencilerimizle başlattık. Bundan sonra da böyle örnek olacak, yeni neslin duyarlılığını arttıracak davranışlara devam edeceğiz" dedi.
"Kardeş Okul Projesi" kapsamında azda olsa zedelenen kardeşlik ilişkisini güçlendirmek için böyle bir etkinliği uygun bulduklarını vurgulayan Akbıyık, "Biz buraya hediyeleşmeye geldik. Kardeşlerimizin okuluna misafir olduk. Açıkçası o kadar muazzam bir misafirperverlik anlayışı var ki bu bizleri çok etkiledi. Ben buradan bu yardım kampanyasında emeği geçen velilerimize ve öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Abdulkadir Göncü Anadolu Lisesi öğrencileri, Yukarı Yazıcı İlkokulu ve Demirkapı İlkokulu öğrencileriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
(MUD-MEF-Y)

24.01.2013 19:06:24 TSI

Editör: Wan Haber