ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) heyeti, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi'ndeki öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Suriye Bilgi Merkezi'nde eğitim gören Suriyeli 570 öğrenciye okul malzemesi verildi. Amerika Birleşik Devletleri Suriye Büyükelçiliği Kıdemli Danışmanı Mark S. Ward ile birlikte gelen heyet, Suriyeli öğrencilere okul malzemesi yardımı yaptı. Kıdemli Danışman Mark S. Ward Suriyeli öğrenciler ile yakından ilgilendi.
Kendisininde 3 çocuk sahibi olduğunu belirten Mark S. Ward, "Bundan dolayı çocukların ihtiyaçlarının ne olduğunu biliyorum. Ben Gaziantep'te böylesi güzel bir okul yaptırdığınız için teşekkür ederim. Çocuklara okullar yeni açılmışken hediye olsun diye böyle bir yardım yapalım dedik. Çocukları biliyoruz ne şartlarda yaşadıklarını biliyoruz. Bunlara karşılık yardımda bulunmak istedik. Ben Koordinatör Vali başta olmak üzere Gaziantep halkına kapılarını bu insanlara açtıkları için teşekkür ederim" dedi.
Suriye Bilgi Merkezi'nin koordinatörlüğünü yürüten GAMEK yetkilileri ise, merkezin kırtasiye malzemesinin teminini gerçekleştirdiklerini belirttiler.
Bu arada, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ve Suriye'deki yaşanan iç karışıklıklardan kaçarak Türkiye'ye sığınana mülteciler için yaptırılan bilgi merkezinde ilköğretim, orta ve lise düzeyinde toplam 916 öğrenci eğitim görüyor.
(FS-HD-Y)

12.02.2013 15:58:27 TSI

Editör: Wan Haber