Kayseri ile Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Kuzey Carolina Eyaleti arasında imzalanan işbirliği protokolünün ardından bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak amacıyla Kayseri'ye gelen ABD heyeti, Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen proje ve tesislere olan hayranlıklarını dile getirerek "Kayseri büyük bir dünya şehri" nitelemesi yaptılar.
Amerika Birleşik Devletleri'nin Kuzey Karolayna Eyaleti'nden Senatör James Davis, Milletvekilleri Bill Brawley, Tim Maffit, Bill Cook ve Eyalet Temyiz Mahkemesi Hakimi Robet Hunter Carl'dan oluşan ABD Heyeti şehir gezisine, Büyükşehir Belediyesi ziyaretinin ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Oktay Durukan nezaretinde öncelikle Büyükşehir Belediyesi Kadir Kas Kent Müzesi'ni ziyaret ederek başladı. Burada Durukan'dan Kayseri tarihi ve şehir yapısıyla ilgili çeşitli bilgiler alan heyetin bir sonraki durağı Erciyes Dağı oldu.
Erciyes'te Büyükşehir belediyesi tarafından yürütülmekte olan Erciyes Kış Turizmi ve Dağ Sporları Projesi'ni yakından inceleyen ABD'li heyet, mekanik ve diğer sosyal tesisler hakkında yetkililerden detaylı bilgi edindi.
Heyet üyeleri daha sonra Kadir Has Şehir Stadyumu'na geçerek stadda incelemelerde bulundu ve stat yetkililerinden bilgi aldılar.
Konuk milletvekilleri Kayseri hakkında edindikleri izlenimleri, "Kayseri stadyumu şehrin en güzel yapılarından biri ve burada çok güzel iş çıkartılmış. Projenin arkasında bulunanlar başarılı çalışmalar yapmışlar, harika bir yer. Kayseri'de sözlerle ifade edemeyeceğimiz tecrübe yaşadık. Bu şehir mükemmel bir şehir, çok güzel planlanmış ve güzel yönetiliyor. Erciyes'teki çalışmalar da aynı şekilde çok başarılı. Belediye Başkanı tarafından buradaki yürütülen vizyonun Kayseri insanının yaşam kalitesini artıracağı gibi şehre de büyük gelir getireceğine inanıyoruz. Bunları gördükten sonra Kuzey Karolayna'nın Kayseri ile kardeş şehir ilan edilmesinden gurur duyuyoruz. Tekrar gelmek için sabırsızlanıyoruz" şeklinde dile getirdiler.
(SK)

08.12.2012 12:03:13 TSI

Editör: Wan Haber