Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "ABD'li Sierra'nın ölüsünün bulunduğu yer, basının dikkatini nihayet İstanbul'un tarihi surlarının içler acısı durumuna yöneltmesine yol açtı. Umarım musibet nasihate dönüşür de bu vahim görüntüler, bazılarına, bu muhteşem ve mağdur şehre karşı asıl sorumluluklarını hatırlatır" dedi.
Amerikalı Sarai Sierra'nın Fatih ilçesi Cankurtaran sahilindeki tarihi sur kalıntılarında öldürülmüş olarak bulunması, gözleri bölgedeki harabeye dönen tarihi İstanbul surlarına çevirdi. Bakan Günay, Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, "ABD'li Sierra'nın ölüsünün bulunduğu yer, basının dikkatini nihayet İstanbul'un tarihi surlarının içler acısı durumuna yöneltmesine yol açtı. Umarım musibet nasihate dönüşür de bu vahim görüntüler, bazılarına, bu muhteşem ve mağdur şehre karşı asıl sorumluluklarını hatırlatır" dedi.
Bir takipçisinin "içler acısı durumunu kime şikayet ediyorsunuz Sayın Günay, Kültür Bakanı değil miydiniz?" şeklindeki sorusuna ise Günay, "Ne yazık ki, surların yetki ve sorumluluğu bizde değildi ve taleplerimize de olumlu yanıt alamadık. Bu bilgiler basında var. Basında da yer aldığı gibi, surların yetki ve sorumluluğu KTB'da değil ve Bakanlığın bu yoldaki taleplerine de olumlu yanıt verilmedi" cevabını verdi.
(SU-ÖZ-Y)

06.02.2013 11:34:58 TSI

Editör: Wan Haber