İstanbul'da kaybolan ABD'li kadına evini kiralayan üniversiteli genç Yiğit Yetmez, basının karşısına çıktı. Amerikalı turist Sarai Sierra'dan 8 gündür haber alamadığını söyleyen Yetmez, "Pasaportu, elbiseleri, şarj aleti hala içeride. Eşinin bugün gelip almasını bekliyoruz" dedi.
Tatil için geldiği İstanbul'da kaybolan Amerikalı turist Sarai Sierra'nın Beyoğlu Kalyoncu Kulluk Caddesi, Kömürcü Zeynel Sokak'ta kaldığı ortaya çıktı. Mahalleli, sokak içerisinde bulunan 20 numaralı binanın bodrumunda oda kiralayan genç kadının sürekli fotoğraf çektiğini söyledi.
Sierra'ya oda kiralayan üniversite öğrencisi Yiğit Yetmez, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Sierra'nın internet üzerinden bir oda kiraladığını söyleyen Yetmez, "Yetkililerle ifade vererek bilgi alışverişinde bulundum. Konsolosluk ve emniyet müdürlüğü her şekilde araştırıyorlar. Biz de bekliyoruz. Pasaportu elbiseleri, şarj aletinin bulunduğu torba hala içeride. Eşi bugün gelecek ve eşyaları alacak diye biliyoruz" dedi.
Yetmez Sierra'nın odada tek başına kaldığını ifade ederek, "En son gördüğüm yer bu civarlardı. İki gündür emniyette ifade veriyorum. En son kapının önünde gördüm ve daha sonra bir daha görmedim. 20'sinden beri görmedim" şeklinde konuştu.
(EY-ÖFA-Y)

28.01.2013 13:37:51 TSI

Editör: Wan Haber