ABD'li turist Sarai Sierra'nın İstanbul'da kaybolması, Türk basınında olduğu kadar ABD basınında da geniş yer buldu. Konuyu araştıran ABD'li gazeteci Alyson Neel, "Şu anda cevaptan çok sorularla karşı karşıyayız" dedi.
Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen ABD'li gazeteci Alyson Neel, kayıp turist Sarai Sierra ile ilgili bilgi aldı. Türk meslektaşlarına açıklama yapan Neel, kendisinin de İstanbul'da yaşadığını ve bu hikayeyi araştırdığını söyledi. Neel, "Diyebilirim ki şu anda cevaptan çok sorularla karşı karşıyayız. ABD'den ve buradan gazetecilerle görüştüm. Herkes ne olduğuna dair aynı soruyu soruyor. Dün aile dostlarıyla görüştüm. Bazı şeyleri açıklığa kavuşturmaya çalıştık ancak hâlâ her şey muallâkta ve maalesef elimize geçen yeni bir şey yok. İnceleme için eve gittim, Galata Köprüsü'ne gidip baktım. Polise gelip ifade veren iki ABD'li arkadaşın olduğunu öğrendik. Ama onların kim olduğunu bilmiyoruz, ne konuşulduğuna ve sonrasında ne olduğuna dair hiçbir şey bilmiyoruz. Hâlâ büyük bir merakla bekliyoruz" diye konuştu.
Neel, bir basın mensubunun, "Polisin dediğine göre Sarai Sierra'nın görüntüleri bazı kameralarda kayıtlı. Ne diyorsunuz?" sorusu üzerine ise, "Görüntülere göre Galata Köprüsü'ne gitmiş, oradan geçmiş. Ancak 20 Ocak'tan sonra onu gören yok. Bu tarihten sonra ailesi onunla konuştuğunu söylüyor ama bu çok kısa ve işimize yarayacak kadar yeterli değil. Bazıları onu gördüğünü, kendi dükkânına geldiğini söylüyor ancak bunlar çok sınırlı rivayetler ve fikir verici değil. Umarım ilerleyen günlerde daha iyi gelişmeler elde ederiz. Ailesi de gelişmeleri yeni öğreniyor" dedi.
(MH-ÇK-OK-Y)

29.01.2013 15:21:33 TSI

Editör: Wan Haber