ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye ile ilgili Cenevre görüşmelerine katılacak grupların listesinin henüz açıklanmadığını ancak kendilerinin anladıkları kadarı ile PYD'nin toplantıya katılmayacağını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, başkent Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında, Cenevre'de 29 Ocak'ta başlayacak Suriye toplantılarına PYD'nin davet edilmemesine ilişkin soruya verdiği yanıtta, "Kimin katılıp kimin katılmayacağı yönünde görüş ayrılıkları olduğunu biliyoruz.  Ayrıca kimlerin katılacağı BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın tercihi. Biz de Suriyeli muhaliflerin nasıl seçileceği yönündeki işlemleri destekliyoruz" dedi.

"PYD TOPLANTIDA OLMAYACAK"

BM'nin, Cenevre'deki toplantılara katılacak muhalif grupların listesini henüz açıklamadığına değinen Toner, "Ancak bizim anladığımız kadarıyla PYD bu hafta yapılacak toplantıda olmayacak" dedi.

Türkiye'nin toplantılara katılmasını istemediğinin anımsatılması üzerine, Toner, Türkiye'nin Uluslararası Suriye Destek Grubu (İSSG) üyesi olduğunu ve bu süreçte önemli bir rolü bulunduğunu belirterek, "Haklı olarak bazı şüpheleri var. Suriye'de barış ve düzenin sağlanması onları direkt tehdit ediyor ve onlar için varoluşsal bir sorun" diye konuştu.

Editör: Wan Haber