Siyahilere yönelik polis şiddetinin protesto edildiği gösteride polise açılan ateşte 4 memur hayatını kaybetti.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre olay, Dallas kentindeki Belo Garden Park’ta meydana geldi.
Saldırı, geçtiğimiz günlerde Louisiana ve Minnesota eyaletlerinde siyahi kişilerin polis tarafından öldürülmesinin protesto edilmesi esnasında yaşandı.

4 POLİS ÖLDÜ
Protestolar esnasında iki keskin nişancının 10 polisi hedef aldığı belirtilirken, olayda şu anda 4 polisin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Görgü şahitleri, keskin nişancılar tarafından yapılan saldırının, kalabalığın dağılmaya başladığı anda gerçekleştiğini söyledi. 

Yaralanan 7 polisin 3’ünün ise hayati tehlikesi bulunduğu kaydedildi. Saldırının ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi gönderildi.

SALDIRI KALABALIK DAĞILMAYA BAŞLADIĞI SIRADA GERÇEKLEŞTİ

Görgü tanıkları, keskin nişancılar tarafından yapılan saldırının, kalabalığın dağılmaya başladığı anda gerçekleştiğini söyledi. Yaralanan polislerden bazılarının hayati tehlikesi bulunduğu belirtildi.

BİR KİŞİ TESLİM OLDU

Polisin saldırgan olabileceği şüphesi ile fotoğrafını paylaştığı silahlı bir kişi teslim olurken, SWAT ekibiyle silahlı çatışmaya giren bir başka şüpheli de gözaltına alındı. Zanlının bulunduğu yere yakın noktada şüpheli bir paketin tespit edilmesi üzerine bomba imha ekiplerince bölge güvenlik çemberine alındı.

Editör: Wan Haber