ABD İnsansız Hava Araçları'nın (İHA) bugün Pakistan'ın kuzeybatısındaki bir örgüt evine düzenledikleri saldırıda El-Kaide Komutanı Muhammed Ahmed El Mansur'un öldürüldüğü belirtildi. Komutan El Mansur, 3 gün içinde ABD İHA'larınca düzenlenen hava saldırılarında öldürülen ikinci lider.
Afgan sınırı yakınlarındaki, Kuzey Veziristan'ın merkezi Miranşah kentindeki bir villaya ABD İHA'larının düzenlediği saldırıda El-Kaide Komutanı Muhammed Ahmed El Mansur ve yanındaki 3 kişinin öldürüldüğü bildirildi. Hükümet yetkililerince yapılan açıklamaya göre, saldırıda 1 insansız hava aracı Komutan El Mansur'un da bulunduğu villaya füzelerini ateşleyerek villanın 2 odasını ve 1 arabayı havaya uçurdu. Saldırı esnasında bölgede dolaşan 4 insansız hava aracı daha görüldü.
Perşembe günü Kuzey Veziristan'daki benzer bir saldırıda bir başka El-Kaide Komutanı Ebu Zaid öldürülmüştü. Ebu Zaid'in, istihbarat kaynaklarına göre Temmuz ayında yine ABD İHA'larının saldırısı sonucu hayatını kaybeden ve örgüt içerinde önemli bir isim olan Ebu Yahya El-Libi'nin yerine geçtiği biliniyordu.
İnsansız hava vasıtaları saldırılarının El-Kaide'nin Afganistan ve Pakistan sınırındaki gücünü büyük kayba uğratırken aynı zamanda iki ülkede de ağır tenkitlere yol açtığı ifade ediliyor. El-Kaide'nin efsanevi lideri Usame Bin Ladin'in 2011 yılının Mayıs ayında ABD özel kuvvetlerince öldürülmesinin ardından El-Kaide'nin Afganistan ve Pakistan'da hızla güç kaybettiği belirtiliyor.
(AS-CTŞ-D)

09.12.2012 12:25:02 TSI

Editör: Wan Haber