CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir ülkenin sorunları, bir başka ülkenin büyükelçisi tarafından dile getiriliyorsa oturup konuşmamız, düşünmemiz lazım" dedi.
Ankara Sheraton Oteli'nde düzenlenen ve 2 gün sürecek olan CHP İl Başkanları toplantısına başkanlık eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, toplantıya verilen arada gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Kılıçdaroğlu, gazetecilerin ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin devam etmekte olan davalarla ilgili Türk yargısına yaptı eleştirinin hatırlatması üzerine, "Bu soruyu önce ülkeyi yöneten Sayın Başbakana sorun. Ülkeyi hangi ne hale getirdiğini, neye dönüştürdüğünü herhalde kavramıştır. Bir ülkenin sorunları, bir başka ülkenin büyükelçisi tarafından dile getiriliyorsa oturup konuşmamız, düşünmemiz lazım. 'Biz bu ülkeyi iyi yönetemiyoruz' anlamı çıkıyor orada. O nedenle acaba Sayın Başbakan bu konuda ne düşünüyor önce bunu bizim bilmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın 'Patriotların kumandası NATO'nun elinde olacak' sözlerinin hatırlatılması üzerine de Kılıçdaroğlu, "Hüseyin Çelik de tam aksini söylemişti. Tetik bizde demişti. Her kafadan bir ses çıkıyor çünkü ülkeyi iyi yönetemiyorlar. Hepimiz bunu biliyoruz. Parti sözcüsü farklı bir şey söylüyor, hükümet sözcüsü başka bir şey söylüyor, bakan başka bir şey söylüyor, Başbakan ise bugün söylediğini yarın inkar ediyor. Böyle bir tablo ile karşı karşıyayız" şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu, Danıştay ve Yargıtay'ın kaldırılacağı yönündeki iddialara ise, "Sayın Cemil Çiçek'in bir açıklaması vardı. 'Oraya sunulan teklifler siyasi partileri bağlamıyor' diye. Bağlayıp, bağlamadığı konusunda AK Parti'nin verdiği tekliflerin, siyasi partiyi yani AK Parti'yi bağlayıp bağlamadığı konusunda Sayın Başbakanın açıklama yapmasını bekliyorum. O değişik önerilerinin arkasında mı değil mi? Onu bir görmemiz gerekir" yanıtını verdi.
(TB-ÖZ-Y)

07.02.2013 17:41:44 TSI

Editör: Wan Haber