Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, bölgesinde güçlü bir Türkiye'nin toplumsal barış ve uzlaşmaya çok yaklaştığının görüldüğünü belirterek, ülke dayanışma ve kardeşliğini pekiştirdiği dönemlerde kanlı terör örgütünün bu tür eylemler yaparak süreci baltalamanın gayreti içine girdiğini ifade etti.
Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, ABD Büyükelçiliği girişindeki bombalı saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Terörün çirkin yüzünün bir kez daha ABD Büyükelçiliği önünde sahne alarak bir polisin şehit olmasına neden olduğunu belirten Gök, her ne olursa olsun insanlıktan nasibini almamış çarpık zihniyetin bu ülkenin birlik ve beraberliğini, kardeşlik dokusunu zedelemek için yaptığı saldırıların hiçbir şekilde başarılı olamayacağını kaydetti. Gök, "Devletimiz, hükümeti ve muhalefeti ile milletimizden aldığı destekle toplumsal barışımızın zedelenmesine asla müsaade etmeksizin, demokrasi ve hukukun üstünlüğünden asla taviz vermeksizin, terörün üzerine kararlılıkla gitmeye devam edecektir" dedi.
Bölgesinde güçlü bir Türkiye'nin toplumsal barış ve uzlaşmaya çok yaklaştığının görüldüğünü belirten Gök, dayanışma ve kardeşliğini pekiştirdiği dönemlerde kanlı terör örgütünün bu tür eylemler yaparak süreci baltalamanın gayreti içine girdiğini ifade etti. Gök, terörle mücadeledeki kararlılığın devam ederken, terör örgütünün çözüm süreçlerini etkilemesinin de kesinlikle engellenmesi gerektiğine dikkati çekerek, bu tür saldırıların çözüm umutlarını asla yok etmemesi gerektiğini dile getirdi. Gök, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bu vesile ile menfur terör saldırısını bir kez daha nefretle kınarken, saldırıda şehit olan polis memurumuza Allah'tan rahmet, yaralı polislerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diler, başta devletimize, Türk Polis Teşkilatı'na, şehidimizin yakınlarına ve ABD Elçiliği çalışanlarına başsağlığı ve sabırlar temenni ederiz."
(EY-CC-Y)

02.02.2013 16:24:09 TSI

Editör: Wan Haber