Burhan Ergin – Wan Haber

Bak Hele Bak Yusuf Konak Kahvaltı Salonunda ilde bulunan gazetecilerle bir araya gelen Anadolu Basın Birliği Başkanı Ayhan Yazlık, fotoğraf yarışmasının detaylarını açıkladı. Yazlık, Van’ın kötü imajını bertaraf etmek, Van’ın güzelliğini tüm dünyaya duyurmak için fotoğraf yarışması düzenlediklerini belirtti. ABB Van Şube Başkanı Yazlık fotoğraf yarışmasında birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye çeyrek altının verileceğini söyledi.

15 Mart tarihinde başlayan fotoğraf yarışması 05 Nisan’da kadar devam edecek. Konu ile ilgili, açıklamalarla bulunan ABB Van Şube Başkanı Ayhan Yazlık, “Son günlerde hem ülke genelinde hem de Van ilimizde, sıkça olumsuz konular konuşulmaya başlandı. Bizler yerelde yaşayan bireyler olarak ilimizi daha nasıl güzel anlatabiliriz, düşüncesiyle bir proje yapmayı düşündük. ‘Karanlık günlerden aydınlık günlere’ doğru gitmek düşüncesiyle, ilk olarak, Van’ın akşam görüntüsünü fotoğraflayacak görüntülerle yola çıkmayı düşündük. ‘Aydınlıktan’ ‘karanlığa’ doğru gitmektense, karanlık gecelerden, aydınlık günlere doğru adım adım ilerlemek, daha mantıklı bir yol olacağını düşündük. ABB Yönetim kurulu üyeleri olarak, yaptığımız çalışmalar sonucunda böyle bir kanıya vardık. İçinde bulunduğumuz 15 Mart ile 05 Nisan tarihleri, Van’ın en renkli olduğu tarihtir. Bu manada 05 Nisan tarihine kadar “Van’da akşam” yani Van ilimizin cıvıl cıvıl olduğu, enerji dolu bir il olduğu portresini en iyi yakalayan Fotoğrafçıyı altınlarla ödüllendireceğiz” ifadelerini kullandı.

5-334.jpg

‘Van’da Akşam’ konulu fotoğraf yarışmasının jüri üyeleri Ali İhsan Öztürk, Ruşen Takva, Ergin Sarı, Musa Yunus Emre Aykaç ve Musa Talaşlı oldu.
  6-175.jpg8-076.jpg

 

Editör: Wan Haber